Doi copii de 10 la Evaluare, în aceeaşi familie. Campionii gimnaziştilor

Doi copii de 10 la Evaluare, în aceeaşi familie. Campionii gimnaziştilor
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Alex George Peneoaşu este unul dintre cei cinci campioni ai gimnaziştilor de anul acesta, el obţinând media 10,00 la Evaluarea Naţională. Este elev la Liceul Nr. 1 din Corod, aşa cum a fost şi fratele său, Octavian Peneoaşu, despre care ziarul nostru a scris în 2019, pentru că s-a numărat şi el printre gimnaziştii cu note maxime.

"Abia îmi mai încap în piele! Sunt extrem de bucuroasă", mi-a mărturisit cu sinceritate Liliana Peneoaşu, mama celor doi "zecişti" din generaţii diferite, învăţătoare în comuna Corod. Mai mult ca sigur că de la ea au deprins cei doi copii dragul pentru învăţătură şi carte.

Alex mi-a spus din start că media maximă la Evaluarea Naţională e pentru el "o ţintă atinsă": "Mi-am dorit să iau 10,00 de acum doi ani, când a obţinut fratele meu 10,00. Mi-am dorit să calc pe urmele lui şi am reuşit. Cred că îi datorez lui această notă, nu numai pentru că m-a ambiţionat, ci şi pentru că m-a ajutat întotdeauna când i-am cerut", mărturiseşte Alex.

A fost o plăcere să stau de vorbă cu Alex, un copil matur în gândire, dar vesel şi deschis la inimă şi minte. De exemplu, mi-a spus că "nu are nicio cutiuţă în care ţine ascuns, sub cheie, secretul reuşitei sale". Doar a muncit constant şi a avut noroc şi de profesori foarte buni la şcoală. N-a fost nevoie să facă meditaţie, aşa cum nici fratele lui n-a făcut. Dar profesoara de matematică, Angela Sârghi, şi cea de Română, Mihaela Huzum, au făcut pregătiri pe gratis cu toţi colegii la şcoală, motiv pentru care le este recunoscător. Mai mult, despre Mihaela Huzum spune că l-a ajutat şi la formarea sa spirituală, apropiindu-l de credinţă, dar "nu la modul medieval, ci cu deschidere şi minte destupată".

Deşi mai e puţin până pe 4 iulie, când e chemat la şcoală pentru a completa fişele cu opţiuni pentru admiterea la liceu, Alex spune că încă nu s-a decis unde va merge: "Am de ales între două variante. Fie merg la CNVA, la fel ca fratele meu, fie devin independent şi aleg să merg la «Spiru Haret», la Tecuci", spune Alex. 

Cât despre viitor, se vede lucrând în domeniul calculatoarelor, pentru că, zice el, îi place şi "deşi nu e bine, m-am cam obişnuit de mic să stau în faţa computerului".

Când nu învaţă, Alex e "microbist înrăit" şi "mănâncă fotbal pe pâine". Se uită la meciuri, dar şi joacă în echipa comunei, cu care a participat la mai multe competiţii.

CITEȘTE ȘI: S-au publicat rezultatele la Evaluare Naţională 2022. Galaţiul are cinci medii de 10,00

Citit 15427 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2022 13:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.