De ce tinerii gălățeni aleg să studieze la facultăți din alte orașe. Exod după examenul de Bacalaureat

De ce tinerii gălățeni aleg să studieze la facultăți din alte orașe. Exod după examenul de Bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

După absolvirea examenului de Bacalaureat, o bună parte dintre elevii din Galați aleg să urmeze facultatea în alte orașe sau în alte țări. Părerea lor este că facultățile din București, Iași și alte orașe mari sunt mai avantajoase, pentru că acolo își pot găsi mult mai repede un loc de muncă şi există mai multe oportunități.

Potrivit unei statistici, dintr-o clasă de 30 de elevi, 15-20 de tineri aleg să urmeze facultatea în alte orașe sau să plece din țară pentru a studia. Am realizat un sondaj referitor la câți dintre elevii de ani terminali aleg să plece din Galaţi pentru a-şi face studiile.

Alexia, 19 ani, absolventă: "Eu aleg să merg în București, pentru simplul fapt că este un oraș mult mai dezvoltat, ai aeroport aproape, plus că se predă mult mai bine la Drept față de facultăţile din orașul nostru."

Valentin, 18 ani, absolvent: "Nu m-am gândit să plec din oraș pentru a face facultatea în altă parte, deoarece consider că și facultățile din orașul nostru au potențial foarte ridicat. Mereu aud placa asta, că se predă mult mai bine la o facultate din orașele de tip metropolă și nu înțeleg de ce. Tot același tip de materie înveți, doar că acolo contează renumele."

Mihai, 19 ani, absolvent: "Sincer, nu vreau să rămân în oraș, vreau să îmi continui studiile la Iași, pentru că este unul dintre cele mai renumite orașe când vine vorba de Medicină. Ştiu că va fi greu câțiva ani, dar măcar voi învăța meserie de la medici de renume."

Tudor, 18 ani, absolvent: "Din punctul meu de vedere, plecatul din oraș pentru a face facultatea la București este o fiță, pur și simplu la terminarea ei vrem să avem ștampila <Victor Babeș> pe diplomă, nimic altceva. Cunosc oameni care au absolvit facultatea la Galați și au ajuns persoane de renume, cu venit destul de mare din respectiva profesie."

Mihaela, 19 ani, absolventă: "Eu vreau să plec pentru simplul fapt că nu găsesc nimic în Galați care să mă reprezinte, în orașele mari sunt cu totul alte posibilități."

Citit 6742 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2022 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.