Colegii şi licee tehnologice din Galaţi, între cele mai bune instituţii din ţară

Colegii şi licee tehnologice din Galaţi, între cele mai bune instituţii din ţară
Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri"
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Într-un top realizat de platforma BAC+ în funcţie de procentul de promovare şi media generală, trei unităţi de învăţământ din judeţul nostru se află în primele 100 de locuri în ţară. Deşi, comparativ cu anul trecut, mediile generale ale notelor obţinute de elevii de la cele trei colegii sunt mai mari, se observă o coborâre de câteva poziţii în topul naţional pentru toate cele trei instituţii.

Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" a coborât de pe locul al 8-lea pe al 17-lea, cu o medie generală de 9,25, de la 9,17 anul trecut. La fel şi Colegiul Naţional "C. Negri" a trecut de pe locul 21 pe locul 36, cu o medie de 9,10, faţă de 8,98 în 2021. Şi Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu" coboară zece poziţii, de pe locul 53 pe 63, cu o medie de 8,96, de la 8,75 anul trecut.

Interesante sunt şi topurile realizate de acelaşi site pe disciplinele de examen. Atât CNVA, cât şi CNCN apar de câte şapte ori în topurile pe discipline. La Geografie, CNVA este pe locul al cincilea, iar CNCN pe al şaselea. La Matematică pentru profil Ştiinţele naturii, CNVA este pe locul al şaselea, iar CNCN pe locul al 18-lea, dar acesta din urmă îşi adjudecă un locul al patrulea pe ţară la Matematică pentru profil Pedagogic. CNVA se mai clasează pe locul al 13-lea la Limba română (de pe locul al patrulea anul trecut), locul 6 la Filosofie, 21 la Istorie, 26 la Anatomie şi 29 la Psihologie. 

La rândul său, CNCN este primul pe ţară la Sociologie, pe locul al 14-lea la Biologie, al 16-lea la Istorie şi al 22-lea la Anatomie. CNMK este pe locul al 14-lea la Sociologie şi al 27-lea la Anatomie.

O surpriză frumoasă se înregistrează la Psihologie, unde Galaţiul se situează pe locul al doilea pe ţară prin Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" din Tg. Bujor, unde singurul elev care a susţinut proba la această disciplină a luat 10,00. Un pol al Psihologiei pare să fie la Tecuci, unde atât Colegiul "Spiru Haret", cât şi "Calistrat Hogaş" ocupă acelaşi loc 25, cu aceeaşi medie, 9,70. ”Hogaş” este fruntaş şi la Biologie vegetală şi animală, unde deţine locul al patrulea.

La Chimie anorganică pentru licee tehnologice, Liceul "Carol I" se află pe locul al treilea, Liceul de Transporturi "Traian Vuia" pe locul al 16-lea, iar Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" pe 24. La aceeaşi disciplină pentru filiera teoretică a punctat Liceul "Costache Conachi", clasat pe locul 27.

"Carol I" excelează şi la Chimie organică pentru filiera tehnologică, unde se situează pe locul al 19-lea, urmat de Colegiul Agricol Tecuci, pe locul 21, şi Liceul "Sf. Maria", pe 25. Liceul "Costache Conachi" câştigă un loc fruntaş şi la Chimie organică, fiind al 25-lea în ierarhie, la această materie. Liceul din Pechea ocupă un loc fruntaş şi la Fizică pentru licee teoretice, unde se situează pe locul al zecelea, cu o medie de 9,80, obţinută de doi elevi. Este urmat de Liceul Teoretic "M. Eliade", pe locul 29 (un elev cu media 9,60).

În Top 30 se încadrează şi Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" cu locul 27 la Informatică C/C+, în timp ce Colegiul Economic "Virgil Madgearu" îşi adjudecă locul 25 la Matematică pentru filiera tehnologică.

Citit 4629 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2022 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.