500 de lei pentru rechizite pentru elevi

500 de lei pentru rechizite pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Copiii “cei mai dezavantajați” din învățământul preșcolar, primar și gimnazial beneficiază și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare de 500 de lei, anunță într-un comunicat Federația Națională a Părinților “Edupart”. Este al treilea an când se aplică programul. Părinţii trebuie să depună cererile în primele cinci zile de la începerea anului şcolar. 

Comunicatul Federației Naționale a Părinților anunță că, “pentru preșcolari, cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar trebuie depuse la primăria comunei sau orașului unde locuiește familia, se întocmesc de către reprezentantul familiei și se înregistrează, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și veniturile.

Pentru elevi (ciclul primar și ciclul gimnazial), cererile se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și veniturile, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de cinci zile de la data începerii anului școlar, adică până pe 10 septembrie 2022″. Nu se precizează în comunicat când vor ajunge banii pe carduri pentru a putea fi folosiți.

Materialele școlare ce pot fi achiziționate cu aceste tichete sunt rechizite necesare frecventării școlii: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței, se arată în comunicatul citat.

Citit 1950 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2022 07:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.