×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Elevii de la CNVA vor trimite o petiţie preşedintelui Comisiei Europene

Elevii de la CNVA vor trimite o petiţie preşedintelui Comisiei Europene
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

PROIECT. Sub îndrumarea doamnei profesor coordonator Georgeta Prada, eu, Georgiana Alecu, alături de colegele mele, Cătălina Racoviță, Delia Apetroaei, Lăcrămioara Mușat și Ecaterina Mihai, am organizat proiectul local "Celulă de criză climatică", la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", cu speranța de a contribui la reducerea efectelor schimbărilor climatice prin informare, conștientizare, implicarea autorităților locale și a comunității.

În prima etapă, am strâns 1.000 de semnături, numai la nivel local, pe o petiţie ce va fi prezentată președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care am solicitat o serie de acțiuni: accelerarea tranziției către energia curată și regenerabilă și stoparea finanțării combustibililor fosili, trecerea la o economie echitabilă din punct de vedere social și ecologic, implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor politice prin crearea de consilii ale tinerilor în UE și în statele membre.

A doua etapă a avut loc pe 26 septembrie, când elevii Colegiului Național "Vasile Alecsandri" au realizat un proiect final pe care l-au prezentat într-una din limbile europene: română, franceză, engleză, germană, greacă, italiană sau spaniolă. Astfel, elevii au onorat și natura, și Ziua Limbilor Europei. În amfiteatrul colegiului au fost prezenți 124 de elevi, 15 profesori și nouă invitați. Domnul Sorin Dănăilă, comisar-şef la Garda Națională de Mediu, a subliniat conținutul bogat al proiectului și i-a sfătuit pe tineri să treacă la acțiune: plantarea de arbori și amenajarea spațiului verde pe blocuri. Domnul Sorin Pîrvu, directorul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, i-a aplaudat la scenă deschisă pe tinerii verzi, a reamintit acțiunile de plantare la care a avut sprijinul elevilor din colegiu și i-a invitat pe tinerii din echipa de irigații să vină în echipa domniei sale de lucru la ANIF. Domnul Tiberiu Andrei, manager Eco Provocarea, a punctat importanța educației de mediu, acțiunilor ecologice prezentate și puterea exemplului verde. Doamna lector universitar doctor Valentina Cornea, de la Facultatea de Drept și Științe Administrative Galați, a realizat o paralelă interesantă între ideile expuse de elevi și acțiunile domniei sale. La eveniment au luat parte și prietenii noștri, parteneri la acțiunile de plantare și amenajare, Elena Checheriță de la Centrul Europe Direct, Oana Crețulencu, manager de proiect la Fundația Gloria Education, Emilia Savin, profesoară la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7, și Oana Tiron, profesoară la Liceul cu Program Sportiv Galați.

{gallery}11-10-22-2{/gallery}

Citit 2320 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2022 08:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.