Liceeni gălăţeni, în juriu la un concurs literar în Franţa

Liceeni gălăţeni, în juriu la un concurs literar în Franţa
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Parteneriat. În perioada 14-18 noiembrie, în localitatea Loudun, Franța, s-a organizat sesiunea de jurizare pentru acordarea premiului ”Prix Renaudot des lycéens”, la care au participat doi elevi ai Colegiului Național ”Costache Negri” Galați, Anca Eliana și State Andrei Damian, de la clasa a XI-a - filologie-intensiv franceză, alături de elevii liceelor din regiunea Nouvelle Aquitaine și de la Liceul Francez din Bruxelles. Elevii au primit spre dezbatere șase romane și în urma deliberărilor au hotărât să acorde premiul ”Renaudot al liceenilor” pentru romanul ”On était des loups” de Sandrine Collette.

Cu prilejul acestui eveniment, am fost invitată şi eu, în calitate de profesor coordonator, dar şi doamna directoare, Andra Ionescu, la Loudun, de reprezentanții regiunii Nouvelle Aquitaine, pentru a pune bazele unui parteneriat între Colegiul Național „Costache Negri” și Liceul "Guy Chauvet" din Loudun.

A fost o săptămână bogată, reprezentanții Colegiului „Costache Negri” participând la mai multe întâlniri cu oficialități din regiunea Nouvelle Aquitaine, cu membri ai Asociației „Amis de Théophraste Renaudot” și, nu în ultimul rând, cu primarul orașului Loudun. Ei au avut ocazia de a asista la cursuri și de a interacționa cu liceenii din Loudun, precum și cu cei de la Kyoto din Poitiers, schimburi de experiență ce au facilitat împărtășirea pasiunii pentru cultura, limba și literatura franceză.

Pe baza parteneriatului de colaborare între cele două licee, timp de trei ani, se vor organiza vizite de studiu şi schimburi de experienţă între liceenii din cele două localităţi.

Gina Baciu, profesoară la Colegiul Naţional "C. Negri"

Citit 1887 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2022 06:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.