Atelier despre sărbătorile de iarnă de pe tot mapamondul

Atelier despre sărbătorile de iarnă de pe tot mapamondul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Facultatea de Litere din cadrul UDJG a organizat, și în acest an, la inițiativa conf. univ. dr. Antoanela Mardar, un atelier multilingvistic și multicultural dedicat sărbătorilor de iarnă, intitulat sugestiv "Winter Celebrations around the World".

Invitații speciali ai acestui eveniment au fost lectorul Fulbright Amy Biedermann, lectorul de limbă italiană Carla Dodi, lectorul de limbă chineză Danyao Xie și, nu în ultimul rând, lectorul de limbă franceză Zouhair Hariq. 

Prezentările lectorilor invitați și ale studenților din anii al II-lea și al III-lea au adus în prim-plan informații inedite despre tradiții și obiceiuri de iarnă specifice diferitor zone geografice de pe întreg mapamondul. Au fost prezentări despre Crăciunul în perioada victoriană, semnificația solstițiului de iarnă la celți, muzica de Crăciun în Italia, urări de final de an și organizarea Festivalului primăverii în China, colindele românilor, dar și despre mâncăruri și deserturi de sezon, posibile cadouri ecologice și mai ales, modalități de a sărbători Crăciunul prin fapte bune.

Activitatea s-a încheiat cu ceremonia de acordare a diplomelor pentru studenții participanți la atelier și pentru "mesagerii lui Moș Crăciun" care vor aduce anul acesta bucuria Crăciunului în sufletele mai multor copii din Pechea, beneficiari ai Centrului de zi al Fundației "Inimă de Copil" din Galați.

"Încercăm să îi motivăm pe studenții noștri să își exerseze cunoștințele de limbă engleză sau franceză în activități extracurriculare captivante", a explicat conf. dr. Antoanela Mardar, prodecanul Facultății de Litere.

Citit 1433 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2022 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.