A plouat cu premii şi menţiuni pentru Liceul de Artă din Galaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor

A plouat cu premii şi menţiuni pentru Liceul de Artă din Galaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi a obţinut cinci premii şi trei menţiuni la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare din domeniul artistic, ceea ce demonstrează că instituţia are elevi talentaţi şi perseverenţi, dar şi profesori foarte buni la disciplinele de specialitate.

Cea mai valoroasă distincție este obținută de elevul din clasa a XII-a, David Ciprian Dobre, de la clasa profesorului Adrian Cornel Corcăcel, care a primit un binemeritat Premiu I la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei la specializarea Grafică şi Grafic Design. David a obținut punctajul maxim de 100 de puncte la ambele probe, atât la Studiul de portret compoziţional cu mâini, cât şi la Compoziţie grafică de şevalet. "Harul, dăruirea, reziliența și munca asiduă au dat roadele mult așteptate! Felicit părinții tăi pentru modul cum te-au format, caracterul puternic și încrederea în propriile forțe fiind calități de care vei avea nevoie în viitorul tău artistic", spune profesorul Cornel Corcăcel despre olimpicul său.

David Dobre aduce pentru al doilea an Galaţiului şi Liceului de Arte Premiul I la Grafică, anul trecut el urcând tot pe cea mai înaltă treaptă la această specializare, semn că meritele se împart între elev, părinţii săi, dar şi profesorul care l-a îndrumat.

Tot la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei s-au acordat elevilor de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" şi trei Menţiuni, care au mers la: Maria Andrei, din clasa a XII-a la Istoria artei (prof. Laura Popov), Denisa Sandu din clasa a XI-a,  la Arhitectură (prof. Teodora Voicilă), Andrada Tenea, clasa a XI-a, la Pictură monumentală (prof. David Sava).

De asemenea, tot la Arte vizuale, Alexandra Chirilă din clasa a XII-a a primit Premiul special la Design vestimentar (prof. Ioana David Ciocănaru).

Elevii de la Liceul de Artă gălăţean au obţinut şi trei distincţii Premiul al III-lea la secţiunea de Muzică: Fabian Titea la vioară, clasa prof. Marian Sava, Andreea Bălan la oboi, clasa prof. Anişoara Negură şi Ştefan Holiartoc la corn, clasa prof. Victor Ţigănuşi.

Citit 4673 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2023 07:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.