Elevii Școlii Nr. 25, între hala de producție şi poveşti cu naufragiaţi

Elevii Școlii Nr. 25, între hala de producție şi poveşti cu naufragiaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială Nr. 25 din Galați, împreună cu învățătoarea Elisabeta Marcu, au vizitat firma locală Dokival, în Săptămâna  „Şcoala altfel".

Firma gazdă confecționează componente necesare construcției navelor, precum și hale metalice. Micuții, însoțiți de doamna învățătoare, au vizitat cele trei hale ale firmei și au asistat pentru câteva minute la procesul de producție. Valentina Radu, managera firmei, i-a întâmpinat pe cei mici cu zâmbetul pe buze, le-a explicat cum decurge o zi de muncă într-o firmă și le-a captat atenția cu diferite povești, atât despre viață, cât și despre viitoarele meserii pe care ar putea să le aleagă.

Activitatea cu care elevii clasei a III-a de la Școala Nr. 25 au pășit în Săptămâna „Şcoala altfel" a fost una plină de învățăminte. Pe lângă faptul că au intrat pentru prima dată într-o hală de producție, cei mici au asistat și la confecționarea unor repere metalice. Mai întâi, musafirii au văzut cum o foaie de tablă se taie cu ajutorul mașinii de debitare, iar apoi, prin asamblare, sudură și apoi șlefuire, reperele prind forma proiectelor.

Copiii au aflat şi istoria reală a unui vas cu naufragiați, care a fost salvat de statul român. În prezent, nava se află la sediul firmei Dokival, pentru reconstrucție și consolidare. "Povestea vasului a fost prima despre care ne-a spus, foarte încântată, fiica mea, când a ajuns acasă!"/ "Și al meu mi-a povestit imediat ce a urcat în mașină. I-a plăcut foarte mult. Era încântat!", ne-au declarat mămicile unor elevi.

Pentru a marca momentul așa cum se cuvine, managera firmei le-a oferit elevilor la final diplome de participare, dar și un pachet cu dulciuri și suc.

Citit 1330 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2023 09:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.