Reprezentanţi ai profesorilor gălăţeni au protestat în Piaţa Victoriei. Învăţământul, în prag de grevă generală

Reprezentanţi ai profesorilor gălăţeni au protestat în Piaţa Victoriei. Învăţământul, în prag de grevă generală
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământul gălăţean au participat, marţi, 25 aprilie, şi miercuri, 26 aprilie, la protestele din Piaţa Victoriei, generate de nemulţumirile legate de salarizarea cadrelor didactice.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și Federația Națională Sindicală "Alma Mater" au decis că vor organiza, pe data de 10 mai, un marș de protest la care vor participa peste 15.000 de membri de sindicat.

"Asigurăm transportul pentru cadrele didactice care doresc să participe la marşul de pe 10 mai. Totodată, în această perioadă se strâng semnături, în cadrul unui referendum, pentru declanşarea grevei generale, începând cu data de 22 mai", ne-a declarat lidera Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) din Galaţi, Lidia Antoniu.

Alături de SIP, la protestul din Piaţa Victoriei, din judeţul Galaţi, au mai participat şi Sindicatul "Educaţia" şi Sindicatul Liber din Învăţământ Tecuci.

Cadrele didactice cer rezolvarea problemei aplicării integrale a dispozițiilor Legii-cadru nr. 153/2017 pentru toate categoriile de salariați din învățământ, astfel încât să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege; identificarea unor soluții pentru creșterea veniturilor personalului din învățământ; adoptarea normativelor pentru personalul nedidactic și personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998; aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, întrucât salariații din învățământ sunt singurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor sporuri.

Citit 1940 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2023 17:49

4 comentarii

  • postat de Alt Profesor
    Joi, 27 Aprilie 2023 16:07
    89.136.185.***
    Pentru @Ciosu și @Profesor: Profesorii, cu câtă școală au făcut se vor descurca și în privat și la tarabă și la ECOSAL; cu o pregătire de vreo 6 luni vor învăța să lucreze și la Drumuri și Poduri. Dar cine îi va învăța pe cei care trebuie să fie viitorul nației? Sau, matale, @Ciosu, ai în vedere doa
    0
    0
  • postat de Profesor
    Joi, 27 Aprilie 2023 10:08
    109.166.131.***
    Pentru @Ciosu: Și să treacă cei de la tarabă sau/și din privat în invățământ? Dar s-au pregătit (au învățat) pentru așa ceva? Că, vezi matale, sunt deja două sloganuri bine consolidate: 1) Dacă educație nu e, nimic nu e! 2) Fără educație, moare orice nație!
    0
    0
  • postat de paloma
    Joi, 27 Aprilie 2023 00:08
    5.13.196.***
    Vin si aia care au "ore de meditatii" sau numai profesorii de sport, muzica si desen ???!!!
    0
    0
  • postat de Ciosu
    Miercuri, 26 Aprilie 2023 19:44
    95.76.59.***
    Daca tot este o moda sa se invoce la orice categorie care-si cer drepturi (unele necuvenite, altele inventate, inexistente in UE, SUA UK sau Japonia, de africi nu mai vorbim), "daca nu le convine sa treaca in privat sau la taraba, sau la ecosal ori drumuri si poduri", de ce sa ratam si aceasta categ
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.