Design interior de lux, după ultimele tendinţe, la un liceu gălăţean (FOTO)

Design interior de lux, după ultimele tendinţe, la un liceu gălăţean (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Ce altă metodă mai bună pentru a-i aduce pe elevi la şcoală se poate găsi, decât aceea în care aranjezi locul să fie cât mai primitor, mai comod şi mai frumos decât oriunde? Să nu le vină elevilor cheful să stea nicăieri în altă parte decât la liceu. Să le pară rău că sunt nevoiţi să plece acasă dintr-un ambient atât de cald. Aşa au gândit cei de la Liceul Tehnologic din Corod proiectul lor PNRAS (Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar).

Despre Liceul Tehnologic din Corod s-a mai scris în "Viaţa liberă". Spuneam atunci că şcoala este mai elegantă şi are condiţii mai bune decât cele mai multe dintre unităţile de învăţământ ale judeţului. Tot atunci, am mai scris şi despre faptul că directoarea Adriana Masgras împreună cu Alina Iuliana Făinărea, consilier educativ care a fost premiată anul trecut la Gala Profesorul Anului, au adus cărţile la îndemâna copiilor, creând spaţii de lectură pe coridor. Doar să întindă mâna şi pot alege un volum, după care se pot instala pe o canapea confortabilă să se bucure de lectură. 

Acum, cu fondurile din PNRAS, spaţiul de lectură de pe coridor a devenit şi mai îmbietor şi mai amplu. Arată ca la hotelurile de lux, decorate după ultima modă. O zonă prietenoasă cu canapele colorate, cu un panou verde cu licheni în fundal, care aduce natura în interior. Iar cărţile interesante sunt puse peste tot la îndemână. Unde să găseşti un loc mai atrăgător?

”Cărțile să fie peste tot și nu dincolo de ușă”, a scris Adriana Masgras, directorul liceului, pe Facebook, într-o postare în care spune ”povestea PNRAS” a școlii – ”un proiect imaginat frumos, gândit profund și început timid”.

Tot prin proiectul PNRAS s-au achiziţionat pentru toate clasele display-uri smart, iar în laboratorul de informatică va fi instalat un video wall, cu un soft adaptat pentru lecții. De asemenea, şcoala a fost dotată şi cu un ”Plant Lab”, dar și alte echipamente, precum kit-uri robotice sau copiatoare profesionale.

"Proiectul nostru PNRAS a prins contur începând cu luna martie 2022, moment în care scoala noastră a depus cererea de finanţare. Având experienţa unui proiect oarecum asemănător (ROSE), echipa noastră de scriere a proiectului a conturat rapid obiectivele pe următorii trei ani de implementare. Pe lângă activităţile de intervenţie şi prevenire propuse, cea mai frumoasă parte este evident, cea de dotare. Am ales să dotăm şcoala cu ce e mai nou şi inovativ în domeniul IT, dar şi a configurării spaţiului pentru lectură. Aşadar, cu pix şi imaginaţie, am început să aşternem pe hârtie idei, culori şi visuri. Mereu am plecat de la ideea că şcoala trebuie să fie un spaţiu vesel, colorat care să inducă o stare de bine. Ştim că lectura a fost în ultimii ani depăşită de tot ce înseamnă realitate virtuală, motiv pentru care am spus că ar fi bine ca biblioteca să «vină» printre elevi, cărţile să fie peste tot şi nu dincolo de uşă. Am corelat ideea de lectură cu ceea ce noi promovăm, respectiv, un mediu înconjurător curat. Să nu uităm că profilul liceului nostru este agricultura ecologică", scrie directoarea Adriana Masgras pe pagina Liceului Tehnologic din Corod.

Citit 4113 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.