Drepturile omului, predate la Liceul Tehnologic "Radu Negru"

Drepturile omului, predate la Liceul Tehnologic "Radu Negru"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Profesorii și elevii Liceului Tehnologic "Radu Negru" din Galați au pus bazele unui parteneriat împreună cu reprezentanții Institutului Român pentru Drepturile Omului (IRDO), ocazie pentru a desfășura mai multe activități în comun, precum proiecte educaționale, dezbateri, ateliere și schimburi de experiență. Parteneriatul aduce beneficii atât elevilor, cât și comunității în general, promovând educația în domeniul drepturilor omului și al altor aspecte legate de justiție și respectarea drepturilor fundamentale.

Colaborarea dintre cele două instituții a debutat cu activitatea intitulată "Drepturile omului, drepturile copiilor", dezbatere în care s-a discutat despre drepturile omului, un pilon esențial al societăților democratice care are misiunea de a proteja și promova demnitatea umană pentru fiecare individ. Din această perspectivă, se distinge o ramură crucială dedicată drepturilor copiilor, conștientizând vulnerabilitatea acestora și necesitatea unei atenții speciale în garantarea tuturor drepturilor fundamentale. Dezbaterea a adus în prim-plan întrebări-cheie cu privire la educație, sănătate, participare și protecție împotriva violenței, dar și obligațiile ce derivă din aceste drepturi.

Din partea IRDO, prof. univ. dr. habil. Anișoara Popa, șeful sectorului formare din cadrul Institutului, a vorbit despre "drepturile omului care reprezintă ansamblul de drepturi și libertăți fundamentale recunoscute fiecărui individ. Aceste drepturi sunt considerate inalienabile și universale".

Activitățile din cadrul parteneriatului vor continua și în săptămânile următoare, cu lecţii în cadrul cărora elevii vor afla informații utile despre drepturile cetățenilor.

Citit 2139 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2024 11:54

1 comentariu

  • postat de profesor
    Duminică, 28 Ianuarie 2024 20:50
    5.13.202.***
    Felicitari profesorilor, felicitari elevilor! Felicitari dna prof. univ. dr. habil. Anișoara Popa, șeful sectorului formare din cadrul Institutului IRDO pentru implicare și deschiderea de noi orizonturi elevilor asa cum ati facut si pentru noi cand v-am fost studenti!
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.