Conform sondajului liderilor SIP, prea multă politică în şcoli

Conform sondajului liderilor SIP, prea multă politică în şcoli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 92 la sută dintre ei consideră că elevii ar trebui să poarte uniformă şi 85 la sută cred că introducerea camerelor de luat vederi la bac e bună * Jumătate dintre liderii de sindicat ar vrea să li se schimbe directorul *

Peste 100 de lideri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Galaţi au participat la un sondaj cu privire la câteva probleme arzătoare din învăţământ. O parte dintre întrebări se referă la factorii de decizie din învăţământ, iar cealaltă priveşte aspecte educaţionale legate de elevi.

Depolitizarea ISJ

Ceea ce se ştia deja, poate fi probat acum cu câteva cifre elocvente. Aproximativ 88 la sută dintre liderii chestionaţi consideră că politicul se amestecă prea mult în viaţa şcolilor. Doar 40 la sută dintre liderii sindicali consideră că activitatea ISJ este foarte bună sau destul de bună. Răspunsurile la cele două întrebări se coroborează cu rezultatele la propunerile pe care le fac liderii sindicali cu privire îmbunătăţirea activităţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cei mai mulţi cred că depolitizarea instituţiei ar fi cea mai bună măsură de îmbunătăţire a activităţii, urmată de numirea inspectorilor şi directorilor pe criterii de competenţă. Liderii sindicali consideră că ISJ suferă şi la capitolele comunicare, descentralizare şi transparenţă. Despre directorii unităţilor de învăţământ părerile sunt ceva mai bune. Peste 60 la sută dintre profesorii chestionaţi cred că activitatea lor este bună şi foarte bună, în timp ce doar jumătate dintre lideri consideră că în şcolile unde muncesc ar exista o persoană mai potrivită pentru funcţia de conducere decât actualul manager. Liderii sindicali cer introducerea uniformelor pentru elevi Sindicaliştii s-au arătat şi mai exigenţi în legătură cu elevii şi activitatea educaţională. Aproximativ 93 dintre ei sunt de acord cu reintroducerea uniformelor pentru elevi, iar 85 la sută consideră că instalarea camerelor de luat vederi la bacalaureat este o măsură bună. De asemenea, majoritatea covârşitoare a liderilor – peste 90 la sută - a fost de acord ca profesorii care au obţinut note sub 5.00 să nu primească post în învăţământ.

Citit 2483 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2011 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.