Universitatea, luată cu asalt de liceenii aflaţi la vânătoare de cariere (video)

Universitatea, luată cu asalt de liceenii aflaţi la vânătoare de cariere (video)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

De când în sediul vechi al Universităţii "Dunărea de Jos" nu se mai ţin cursuri, fiind folosit doar în scop administrativ, este nevoie de câte un prilej festiv pentru a vedea, aşa cum s-a întâmplat miercuri, 19 martie, bătrâna şcoală plină de tineri.

Cele 14 facultăţi ale Universităţii au ieşit la rampă în faţa liceenilor din anii terminali, pentru a-i convinge să rămână acasă pentru a-şi face studiile universitare. Evenimentul, desfăşurat sub supravegherea atentă a rectorului prof. univ. dr. Marian Barbu şi realizat prin dăruirea unora dintre cadrele didactice, s-a înscris, anul acesta, în cadrul manisfetărilor prin care se sărbătoresc cei 77 de ani de învăţământ superior la Dunărea de Jos.

Energie dezlănţuită, asta emanau sutele de elevi care se aflau deja la Universitate, încă de dimineaţă. Veniţi să asculte prezentările profesorilor, să pună întrebări şi să descopere ce anume i-ar putea determina să rămână, pentru studiile superioare dorite, acasă. Ori că viitorul lor se află la Litere, inclusiv, sperăm noi, la Jurnalism, ori că sunt tehnicieni înnăscuţi şi vor să facă Inginerie, fie că îi atrag Ştiinţele şi Mediul, Studiile Economice sau Istoria, la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi se găsesc de toate. Evident, miza este mare, cu toţii (nu doar părinţii, primii care se bucură atunci când nu li se înstrăinează copiii) avem interes ca tinerii să rămână aici. Drept dovada, la deschiderea Târgului educaţional nu a lipsit nici primarul urbei, Ionuţ Pucheanu, care, alături de rector, prorectori şi preşedintele Senatului Universităţii, şi-a exprimat speranţa în acest sens. Un frumos moment muzical a oferit MAO - Alexia Oana Mocăniţă, ea însăşi studentă a UDJG.

Puşi pe fapte mari, liceenii nu au întârziat să ia cu asalt standurile facultăţilor (da, da, ştim cu toţii că, pe urmă, se vor fi grăbit şi la o distracţie, dar astea-s ale tinereţii valuri), cu entuziasmul specific vârstei şi cu credinţa că, atunci când vor lua admiterea în piept, o vor face cu succes.

În ceea ce-i priveşte pe organizatori, le-au mulţumit autorităților locale - primarului municipiului Galați, vicepreședintelui Consiliului Județean Galați și doamnei inspector şcolar general - pentru implicare și sprijin, precum şi partenerilor de la APAN, Damen și DMT Marine Equipment, firme gălăţene cu care Universitatea realizează stagii de practică şi care le oferă absolvenţilor de la Galaţi inclusiv locuri de muncă.

Dacă elevii din Galaţi îşi doresc să studieze acasă sau să plece în alte locuri, aflaţi dintr-un alt articol pe care l-am realizat cu această ocazie. Evident, până la admitere mai este timp destul pentru a lua o decizie.

Media

Citit 3790 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2025 21:45

2 comentarii

  • postat de Dan
    Joi, 20 Martie 2025 13:23
    89.136.187.***
    Facultati..facultati! Scolile profesionale pt arte si meserii inexistente.
    In curand vom avea angajati cu doua sau trei facultati
    la asfaltat drumuri! Se termina si cu angajarea pe pile...E full!
    1
    5
  • postat de un cetatean
    Joi, 20 Martie 2025 09:04
    89.137.138.***
    Admirabil ce face aceasta institutie UDJG pentru acest oras.Pacat ca cei ce conduc orasul nu-s capabili sa atraga investitori in cladiri de birouri si alte domenii,ce le-ar da de lucru absolventilor.
    0
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.