Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Elevii de la Colegiile „C. Negri” şi „V. Alecsandri” şi cei de la Şcolile Nr. 3 şi 43 vor avea posibilitatea să discute cu o prinţesă în carne şi oase. Sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 10.00, în aula CNVA-ului,  Alteţea Sa, Eleonore de Schaumburg-Lippe, prinţesă a Danemarcei, stră-strănepoata Regelui Frederick al VIII-lea şi descendenta Regelui George al II-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va participa la conferinţa „Case regale europene”, organizată de Asociaţia pentru Managementul Artelor.

Conferinţa urmăreşte să aducă în atenţia elevilor de liceu şi gimnaziu pagini de istorie trecută şi recentă. În cadrul acestui proiect, elevii vor avea ocazia să descopere lucruri inedite despre familiile conducătoare din Europa.  

Temele pe care le vor aborda elevii la conferinţă sunt următoarele: „Casa Regală a României – genealogie şi înrudire cu alte case regale europene”, „Casa de Habsburg”, „Eticheta şi protocolul la curţile regale”, „Nunţi regale”.

Citit 2782 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2011 23:41

2 comentarii

 • postat de Sf. ANDREI Joi, 24 Noiembrie 2011 15:17 Link la comentariu
  0
  0

  PREGATITI-VA PENTRU Sf. ANDREI. Mai sunt cateva zile ... :) NU UITATI SA SPUNETI LA MULTI ANI ANDREELOR SI ANDREILOR! Sunt si la noi si-i putem sarbatori odata cu zilele Galatiului pentru a ne pregati sufletele pentru sarbatori ! Inimile noastre sa se incarce de bunatate, respect, dragoste si blandete mai ales pentru cei mici, pentru cei de langa noi, pentru parinti, pentru batrani, pentru cei aflati in nevoie si pentru toti cei orfani de ... dragoste. Deschideti-va sufletele si SARBATORITI CU TOATA BUCURIA ZILELE GALATIULUI, ZILELE SFANTULUI ANDREI. Ajutati cel putin un necunoscut aflat in nevoie sa simta mirajul sarbatorilor de iarna. Incarcati-va de energii pozitive spre sanatatea dumneavoastra, a familiei si a tuturor romanilor. LA MULTI ANI !

  Raportează
 • postat de Dorin Joi, 24 Noiembrie 2011 13:02 Link la comentariu
  0
  0

  MULT SUCCES MONARHISTILOR DIN GALATI !!
  Aceste actiuni vor avea rasunet firesc in inimile adolescentilor, care cauta si lucruri curate in tot haosul mediatic. Haos bine dirijat, asa cum a fost dirijata toata distrugerea infrastructurii romanesti (instalatii, constructii, platforme, retele de transport,statiuni agricole) sub motivul ca sunt vechi,ruginite,etc,etc....Prea putzini stiu ca in toate aceste cazuri valoarea majoritara (cca 60%) este a instalatiilor, nu a cladirilor...Care dintre tzarile civilizate din Europa isi distruge retelele de cai ferate, de irigatii, pădurile, pepinierele, statiunile de cercetari agricole, complexele de sere...??

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.