Doar după renovare Şcoala Nr. 9 devine Şcoala Nr. 29

Doar după renovare  Şcoala Nr. 9 devine Şcoala Nr. 29
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directoarea Cătălina Caragea susţine că gimnaziul va funcţiona într-o clădire, iar clasele primare vor rămâne în cealaltă, pentru a putea înfiinţa program after-school

De anul acesta, Şcoala Nr. 9 a devenit structură a Şcolii Nr. 29, pierzându-şi personalitatea juridică, din cauza numărului mic de elevi. Directoarea Cătălina Caragea şi consiliul de administraţie de la Şcoala nr. 29 au finalizat deja un plan pentru a fructifica din plin spaţiul primit în custodie.

„Cele două clădiri vor purta aceeaşi denumire de Şcoala Nr. 29. În fosta Şcoală Nr. 9, care se va numi corpul B, intenţionăm să mutăm elevii de gimnaziu. Dar acest lucru se va întâmpla numai şi numai după ce acest corp de clădire va fi reabilitat şi va arăta la fel ca şi Şcoala Nr. 29. În corpul A vor rămâne elevii de la ciclul primar, întrucât, am discutat să putem înfiinţa after-school”, ne spune directoarea.

Nu se ştie  când se va face reabilitarea

Aceasta a mai adăugat că nu întrevede o posibilitate ca fosta Şcoală  Nr. 9 să  fie renovată prea curând, având în vedere criza financiară cu care ne vom confrunta în continuare.

Aşa cum am mai scris în repetate rânduri, Şcoala Nr. 9 a câştigat un proiect european de reabilitare, dar e trecută de aproape doi ani doar pe lista de rezervă, fără promisiuni ferme că, măcar pe 2012, va primi finanţare.

Până la renovarea corpului B, activitatea didactică se va reduce foarte mult, având în vedere numărul de elevi foarte mic, dar şi condiţiile improprii. „În anul şcolar următor vor rămâne în corpul B doar cinci clase. În vară, vom aplica părinţilor elevilor de la Şcoala nr. 9 un chestionar prin care-i vom întreba ce doresc: să vină la Şcoala Nr. 29 sau să-i mute la altă şcoală, din cartier”, mai spune Cătălina Caragea.

 Cum e şi normal, o asemenea organizare va avea repercusiuni şi în ceea ce priveşte  numărul  de posturi pentru cadrele didactice: „Vor fi  restrângeri  de activitate, asta e clar. Din nefericire nu cunoaştem încă planul cadru pentru anul şcolar viitor, ca să ştim exact numărul de ore  pentru fiecare disciplină, aşa că nu ştim deocamdată  care sunt posturile care vor intra în restrângere de activitate. Sigur sunt probleme la istorie şi limba engleză. Dar profesorii de la Şcoala Nr. 9 vor avea aceleaşi  drepturi  ca şi  cei de la Şcoala Nr. 29. Restrângerea se va opera în baza unui concurs comun şi  va pleca profesorul cu punctajul cel mai  mic, indiferent de la şcoala de unde provine”, precizează  directoarea.   

Citit 7128 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.