La 27 de ani şi-a susţinut doctoratul în Franţa

La 27 de ani şi-a susţinut doctoratul în Franţa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* George Caraiman – un deschizător de drum în cercetare

Vinerea trecută, George Caraiman a fost primul gălăţean care şi-a încheiat doctoratul la Université du Havre, din Franţa, cu o teză în cotutelă internaţională, fiind coordonat din partea Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi de către rectorul Viorel Mânzu, iar din partea universităţii franceze, de către profesorul Cristian Nichita. Subiectul tezei, după cum ne-a declarat profesorul Viorel Mânzu, îl constituie studiul conversiei energiei marine în energie electrică.

„Universitatea noastră s-a racordat la o temă importantă”
„George Caraiman a realizat un stand de simulare, cu instalaţii hidroliene, funcţionale, ce deschid drumul către simulări în acest domeniu, foarte utile pentru cercetările viitoare. Prin intermediul acestei cotutele, universitatea noastră s-a racordat la o temă importantă de reconversie a energiei regenerabile, este un subiect modern şi de viitor. Noi am acoperit, practic, cheltuiala pentru doctorand, iar partea franceză a acoperit dotările. Astfel, se deschid perspective ca şi alţi doctoranzi să meargă acolo”, a declarat rectorul Viorel Mânzu. 

George Caraiman a absolvit Acţionări electrice, în limba franceză, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, a urmat masterul în acţionări electrice în Franţala Le Harve şi apoi doctoratul. Ca o coincidenţă, ieri a împlinit 27 de ani. 

„Am adus un mic plus în ştiinţă”
L-am rugat pe George Caraiman să ne spună ce a însemnat pentru el ziua de vineri, 9 decembrie. „Am finalizat o parte importantă din viaţa mea, am încheiat programul de studii avansate de cercetare, şi am reusit să obţin titlul de doctor, după o susţinere publică de trei ore în cadrul Universităţii din Le Havre, Université du Havre. Ziua de 9 decembrie a adus confirmarea întregii munci depuse în cei trei ani, de când am reuşit să promovez testul de admitere la Doctorat. Teza a beneficiat de un cadru de cercetare favorabil, am făcut parte din grupul ţintă al programului POSDRU – 6/1.5/S/15 - Sistem de Management al Burselor Acordate Doctoranzilor- 6853 SIMBAD. A fost o onoare pentru mine să fiu evaluat de către membrii comisiei. Am fost copleşit de emoţii, recunosc, rar am ocazia de a avea în faţa mea şapte profesionişti adevăraţi. Juriul, internaţional, a fost alcătuit din profesori români şi  francezi. Din România, am avut onoarea de a fi audiat de prof.Iuliana Simona Caramihai, profesor la Universitatea Politehnică din Bucureşti, de domnii profesori Viorel Mânzu şi Sergiu Caraman, de la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi, iar în ceea ce priveşte partea franceză a juriului, am fost audiat de către profesori de la Universităţile din Grenoble, Nantes şi Université Du Havre. La finalul celor trei ore, cât a durat susţinerea, am simţit că munca mea este apreciată şi că am adus un mic plus în ştiinţă, în ceea ce priveşte studiul simulatoarelor în timp real aplicate la surse de energie regenerabile”, a spus tânărul.

Legătura între universităţile din Galaţi şi Le Havre este veche: „Am avut foarte mulţi studenţi care au urmat masteratul acolo, însă George Caraiman este primul nostru doctor. În prezent el predă ore acolo, într-un regim de ataşat temporar pentru învăţământ şi cercetare”, ne-a declarat rectorul Viorel Mânzu.

Citit 6070 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2011 18:18

21 comentarii

 • postat de Mircea
  Vineri, 02 August 2013 21:05
  89.137.230.***
  Scuze domnului Floricica. Am facut o confuzie, crezand ca este tipul inalt, gras, cu par carunt si putin si barba lunga. Se mai intampla!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mircea
  Duminică, 21 Iulie 2013 19:27
  89.137.230.***
  Mirel Floricica??? Ordinar tare!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mircea
  Duminică, 21 Iulie 2013 19:25
  89.137.230.***
  Mirela Floricica??? Ordinar tare !!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de EU
  Vineri, 17 Februarie 2012 01:34
  sa-mi suge-ti ***invidiosilor!!!!!!!ce va fute pe voi grija cine a mai facut doctoratul si ce bani se dau? voi nu vedeti ca sunteti mai prosti ca idiotii din partide? toti idiotii va da-ti cu parerea , daca cunosteati persoana va intelegeam , da asa cand voi nu aveti nici diploma de bacalaureat ce comentati? va dau la muieeeeeeee! Sa-mi luati coaiele in gura de smardoi ce sunteti!!!!!!!!!!Bravo George , felicitari!!!!!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Luni, 19 Decembrie 2011 18:30
  Deci Elena,nu se fura numai bani,se fura si doctorate.Minunat''.Bataie de cap '' va avea probabil d-n rector cand cineva o sa gaseasca ceva asemanator in biblioteca universitara de la Le HAVRE.Numai bine si La mai multi bani si doctorate.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Nu sunt inginer
  Luni, 19 Decembrie 2011 17:19
  Sa-ti fie rusine madam Ribinciuc... iar ai fasolit-o... de ce nu dai drept la replica?? Cei care au doctorate dar nu-s condusi de Minzu?? De Bogdan Rusu ai auzit? Catalina Elena Dobre? de Silviu Lupasc sau Mirel Floricica? Ai habar ce carti extraordinare au acesti oameni?? Despre ei de ce nu scrii?? Nu te suna nimeni din barosani? Stii cine sint cei numiti mai sus? Habar nu ai care sint valorile... te informezi dupa face book?? Ce porcarie de articol... revino cun informatiile corecte: l-ai scris doar ptr ca e vorba despre rector, iar tipul a dat doctorat cu bani? si de ce este roman cel din Franta? de ce nu spui ca este o cotutela, iar doctoratul este in tara, la noi, nu la ei?? Unde are dosarul, la ce scoala doctorala? Tu ai idee ce este un doctorat in co-tutela? Sau poti sa scrii despre melci, locomotive, logica, psihiatrie, ca esti la fel de mare specialista...
  1
  1
  Raportează
 • postat de Elena
  Luni, 19 Decembrie 2011 14:19
  Basil, imi pare rau, nu am aceste informatii si in plus, nu acesta era subiectul interventiei mele... Cred ca Romania ar trebui sa fie ultima tara in care sa-ti pui problema banilor... s-a furat, se fura si inca se va mai fura! Viata e prea scurta ca sa te gandesti mereu la aceasta problema, care in mod cert iti da batai de cap! Si sincer, am mult mai multe lucruri interesante de facut decat sa stau sa studiez problema banilor afernti unui loc de doctorand...
  1
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 15:56
  Elena te rog spune-ne si noua cate sute de mii de euro costa un astfel de doctorat ?nu ma intereseaza cadourile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Elena
  Vineri, 16 Decembrie 2011 08:40
  Nu e primul care a finalizat doctoratul in Franta, sunt informatii eronate total... Nu stiu daca a fost prima, dar cert e ca si-a sustinut public teza de doctorat cu ceva timp inaintea acestuia, dra. Mirela Druga. A terminat aceeasi facultate in Romania si si-a incheiat cu succes studiile la aceeasi Facultate din Franta, sub indrumarea aceluiasi prof. acolo, iar aici in Romania a Dlui Ceanga...Ar trebui ca substratul articolelor sa se aprofundeze mai mult, se informeaza eronat cititorii...Succes in mica voastra cercetare de jurnalisti!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de blabla
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:21
  Rusine viata noua......rusine minzu....
  0
  1
  Raportează
 • postat de badalan
  Joi, 15 Decembrie 2011 07:31
  Profesorul'' francez'' de la Le Havre este fostul cadru univ de la mecanica Cristian Nichita a carui fiu este deasemenea asistent univ la aceeasi mecanica din Galati.NU MI-A MURIT NICI O CAPRA .deci vom avea energie electrica gratis din folosirea valurilor Dunarii albastre.
  0
  1
  Raportează
 • postat de anonim
  Joi, 15 Decembrie 2011 06:36
  Of cata invidie poate sa existe, m-am ingrozit cand am citit unele comentarii,nici macar nu cunosteti persoana respectiv si va si apucati sa aruncati cu noroi in el, dar asa e romanul de ce sa nu moara si capra vecinului daca a noastra a murit
  1
  0
  Raportează
 • postat de anonim
  Joi, 15 Decembrie 2011 06:36
  Of cata invidie poate sa existe, m-am ingrozit cand am citit unele comentarii,nici macar nu cunosteti persoana respectiv si va si apucati sa aruncati cu noroi in el, dar asa e romanul de ce sa nu moara si capra vecinului daca a noastra a murit
  1
  0
  Raportează
 • postat de iulian
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 22:10
  felicitari domnule inginer .va sfatuiesc sa intrati in politica ,la un partid care sa va puna in valoare calitatile dvs.in partid va puteti expune in mod pragmatic problemele si puteti gasi si un real sprijin .felicitari
  0
  1
  Raportează
 • postat de mandea007
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 20:39
  Ieri am auzit o ,,snoava", intimplare adevarata, de la un coleg de munca de al meu, din Independenta. Se zice ca la bufetul din sat, duminica dupa slujba, se adunase mai multa lume; toti aveau, dupa obiceiul romanesc, copiii in strainatate; unii la munca, altii la studii. Nea Ion, care nu avea copii, satul de laudele ce nu mai conteneau la adresa progeniturilor, care student la Oxford, care doctorand la Harvard, i-a linistit pe toti:,, Aveti baieti destepti", le-a zis, ,,dar stiu sa taie ,,ghitai?" In traducere, vitei! Restul a fost tacere!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Apreciere
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 19:18
  lumea proasta si invidioasa mereu o sa dea din gura in loc sa aprecieze efortul unui om inteligent care e recunoscut ca o valoare in alta tara si care ne aduce doar prestigiu. articolul e facut pentru a scoate in evidenta ca avem valori internatioanale....
  1
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 18:14
  La metalurgie preda cu succes un profesor universitar doctor inginer care pe vremea studentiei taticu socru a facut cadou cui trebuie un garaj in centrul orasului [Pestera BISTRO ].Astfel studentul restantier a passat examenele si a ajuns cadru didactic universitar.Tot la metalurgie un alt profesor emerit si-a dat nevasta pentru doctorat in mecanisme. Un alt coleg al acestor oameni de stiinta cu bunic maistru croitor a ajuns la randul dumnealui prof''. universal'' datorita acelui bunic care croia costume perfecte pt. prof. cu deformatii, si lista poate continua
  0
  1
  Raportează
 • Miercuri, 14 Decembrie 2011 13:28
  Felicitari pentru realizarea obtinuta, domnului dr. ing. George Caraiman! Se stie ca mai sunt si varfuri ale cercetarii si oameni pasionati de meseria pe care o presteaza. Cred ca el este unul dintre acei oameni si sper sa-si aduca si el si altii care merita contributia si pe viitor la dezvoltarea stiintei si tehnicii, dar sa reusim sa demonstram si altora ca inca mai avem romani capabili de performanta.
  Pacat insa ca sectia de "actionari electrice in limba franceza" a fost desfiintata, din cauza aceluiasi Viorel Mânzu care a refuzat deplasarea la Bucuresti, la vremea respectiva, in vederea unei simple intalniri la ambasada Frantei pentru a parafa o noua intelegere in vederea continuarii acestei sectii de actionari electrice in limba franceza, sectie care a dat foarte multi ingineri de exceptie, multi dintre ei plecati in tarile nordice ale Europei. Pacat! Pacat ca nu s-a vrut. Iar acum, domnul Manzu isi asuma mare parte din creditele performantei acestui tanar si uita ca altii nu vor mai veni dupa el. Cel putin, nu din Galati. Avem profesori foarte buni, unii care s-au pensionat dar care isi continua sub o alta forma colaborarea cu Facultatea de Automatica, Calculatoare, Inginerie Electrica si Electronica din Galati. Avem studenti capabili. Nu multi! Poate 10% din toti. Insa nu merita sa ne luptam pentru valorile noastre? Nu merita sa investim macar o mica mica parte din putinul nostru si din cunostintele noastre pentru a slefui valorile si talentele pe care le avem. Aceste valori, din pacate, sunt din ce in ce mai rare si din ce in ce mai putin se investeste in ele. E pacat ca nu se vrea. Se poate, se pot multe in tara asta! Dar nu se vrea...
  0
  1
  Raportează
 • postat de allex
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 09:24
  Cred ca doctoratul a devenit un fel de "universitate cu taxa" in care au terminat tineri care nu au habar nici de tabla inmultirii,,,vezi rezultatele de la Bac. Nu neg faptul ca exista si varfuri ,,,dar parca prea repede se ajunge la la titlul de "doctor " luand in comparatie cu progresul in stiintele aplicate si nu numai.Daca iei nomenclatorul de teme de doctorat a celor care le-au sustinut...95% din ele sunt studii marunte si care nu se dezvolta la macro...parca ar fi studii teologice..fara o aplicatie clara ...utopie.Cred ca este scapat de sub control si acest lucru...diplome de doctori la "Apelul de seara"...Universitatile primesc burse pentru studentii respectivi...universitatile au autonomie...si trai si libertate pe "Diplome de DOCTORI"..si cred ca mai este un pas mic pina la titlul de ACADEMICIAN...care se vor da tot la FEL.
  Ce studii aprofundate au la aceasta varsta...ce lucrari au publicat...si mai ales ce aplicatii concrete au in practica inregistrate la OSIM sau chiar cumparate de firme interesate de aplicatia respectiva...Sunt tineri care au luat Bac-ul la a doua -treia sesiune ...si se taraiau prin scoala..si acuma sunt la universitati cu taxa....si mai termina si doi ani de studiu in unul singur.......Imi cer scuze fata de cei care au luat titlul de Doctori ..in una din meseriile lor de baza si prin teme lor au creat aplicatii clare si imediate in domeniile respective......si nu utopie....
  0
  0
  Raportează
 • postat de mirare
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 09:17
  daca-i coordonat de Manzu cum sa nu sa se scrie, ma intreb ce background are aceasta teza
  0
  1
  Raportează
 • postat de unu`l altu`l
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 06:28
  Sunt multi asist si lectori in univ din Galati care au terminat cu brio studiile doctorale la univ mari din intreaga lume, despre ei de ce nu vorbeste nimeni?
  Mai mult decat atat, nici macar nu le sunt recunoscute meritele si articolele publicate in strainatate.
  De asta ne pierdem valorile-din nepasare, ura si invidie....dar nu-i nimic, sunt state care stiu sa pretuiasca si sa ofere la adevarata valoare!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.