Bani cu ţârâita / Colegiul „C. Negri” va fi renovat în 40 de ani

Bani cu ţârâita / Colegiul „C. Negri” va fi renovat în 40 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clădirea uneia dintre cele mai reprezentative instituţii de învăţământ din Galaţi, Colegiul Naţional „C. Negri”, are nevoie de fonduri pentru renovare. Fiind clădire de patrimoniu, nota de plată este destul de piperată, dar chiar şi aşa, autorităţile nu se grăbesc să aloce bani.

„În trei ani, am primit doar 350.000 de lei. Necesarul ar fi de 4,5 milioane. În ritmul în care primim bani, ar însemna că vom reuşi să renovăm şi să consolidăm clădirea în 40 de ani. Avem foarte mari probleme cu instalaţia de încălzire. În vacanţa de iarnă am avut avarie, toată curtea a fost un şantier”, declară directorul instituţiei, Mitică Dudău.

Acesta susţine că în loc să-i fie alocate cele 600.000 de lei necesare pentru refacerea instalaţiei termice, Primăria preferă să cârpească anual de câte 50.000 de lei, bani aruncaţi în vânt, având în vedere că lucrările trebuie reluate de la capăt. 

O altă problemă care ar necesita urgent fonduri este amfiteatrul colegiului: „Este avariată chiar structura de rezistenţă, motiv pentru care de mai bine de un an de zile nici nu mai intrăm în amfiteatru. În urma unei evaluări, s-a spus că se încadrează în gradul I de risc şi că la un cutremur serios se poate dărâma. Avem proiectul făcut, costurile sunt estimate la 800.000 de lei, bani pe care nu se ştie când îi vom putea primi, având în vedere situaţia actuală”, mai spune Mitică Dudău.

Citit 4857 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2012 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.