Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” are, începând de luni, hramul Sfinţilor Trei Ierarhi: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigore de Nazianz şi Sf. Ioan Gură de Aur.
Elevi, profesori şi oameni ai bisericii s-au strâns în amfiteatrul „Ion Tohăneanu” la festivitate, ca să marcheze această importantă zi pentru instituţie. A fost prezent şi Arhiepiscopul dr. Casian Crăciun, care, pentru început, a rostit o rugăciune după care a binecuvântat elevii şi liceul. „Este un eveniment de mare însemnătate: Colegiul a dobândit ca patroni spirituali pe Sfinţii Trei Ierarhi. Încă de la înfiinţare, instituţia noastră s-a remarcat ca una temeinică şi cu rezultate deosebite. Dar se impunea şi un reper spiritual. După o analiză profundă, am ajuns la concluzia că cei mai potriviţi sunt Sfinţii Trei Ierarhi. Aceştia au încercat, într-un fel sau altul, să sprijine şi să direcţioneze evoluţia acestui liceu: Ion Tohăneanu, primul director al Colegiului, Vasile Alexandrescu Urechia, marele om politic şi istoric şi Grigore Buţu, un director cu o contribuţie importantă în perioada reformei lui Spiru Haret. Dacă ţinem cont de aceştia, credem că într-un fel, cei Trei Ierarhi au vegheat asupra instituţiei”, ne-a spus Vasile Ciuchină, directorul CNVA.

Citit 2232 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2012 18:33

5 comentarii

 • postat de un cititor al ziarului VL Marți, 31 Ianuarie 2012 15:24 Link la comentariu
  0
  0

  bre nea' sf. pantelimoane si nea' sf. gheorghe, articolul facea referire strict la o sarbatoare spirituala fara nici o legatura cu nemultumirile voastre legate de vile si pregatiri si liceu particular. deci bagarea voastra in seama intra la categoria "rautacisme" si cred ca va puteati consuma timpul necesar redactarii unor astfel de ineptii facand ceva util. in rest... numai de bine!

  Raportează
 • postat de Sf.Pantelimon Marți, 31 Ianuarie 2012 09:56 Link la comentariu
  0
  0

  La cata pregatire trebuie sa faci,,obligatoriu'' cu profesorii de acolo ,ai dreptate Sf.Gheorghe!E intr-adevar ca un liceu particular dar...cum totul e spre binele copilului tau,merita nu?:)) S-a ajuns in asa hal incat parintii isi duc copiii la pregatire dintr-a 4-a ca sa prinda acolo un loc intr-a 5-a in speranta ca vor termina ,moamaaaaaa,LVA-ul odraslele lor!Nu conteaza cam cate milioane te costa lunar asta...Ei si-apoi:traiasca L.V.A-ul !

  Raportează
 • postat de basarab paltanea Marți, 31 Ianuarie 2012 08:03 Link la comentariu
  0
  0

  nu ion tohaneanu a fost primul director al liceului, probabil l ati incurcat cu ion cetateanu, care a fost primul director al gimnaziului. cred ca erau citeva clase atunci, apoi s a ridicat constructia actuala care din nefericire a fost mutilata cu nefericita constructie din curtea liceului

  Raportează
 • postat de Sf. Gheorghe Marți, 31 Ianuarie 2012 07:57 Link la comentariu
  0
  0

  Sfântul Vasile-marele-șpăgar, sf. Luminiță-rupe-tot și sf. Nicoleta-vila-transformată-în-școală-particulară.Halal aniversare!

  Raportează
 • postat de livia Marți, 31 Ianuarie 2012 07:26 Link la comentariu
  0
  0

  La Multi Ani, CNVA!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.