Aproape 10.000 de copii vor fi înscrişi la şcolile din Galaţi

Aproape 10.000 de copii vor fi înscrişi la şcolile din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 500 de părinţi au solicitat evaluare psihosomatică *

În urma recensământului s-au înregistrat 9864 de elevi care vor intra în toamnă la şcoală. Dintre aceştia, 4460 vor fi înscrişi în clasele pregătitoare, iar 5404 în clasele I. În timp ce la Bucureşti unii părinţi au dat în judecată Guvernul şi ministerul Educaţiei nemulţumiţi că nu îşi vor mai putea înscrie copiii la şcolile pe care şi le doresc încă, la Galaţi a început evaluarea psihosomatică, ce se va desfăşura până pe data de 29 februarie (exceptând sâmbăta şi duminica). S-au înscris pentru evaluarea psihosomatică 236 de copii pentru clasa pregătitoare şi 278 pentru clasa I.

Susţinerea şcolilor fără rezultate?

Părinţii bucureşteni care au  dat în judecată Guvernul şi MECTS susţin că metodologia nu este constituţională, deoarece încalcă drepturile copiilor de a fi înscrişi la şcoala pe care şi-o doresc. Mulţi consideră că printr-o asemenea metodologie se încurajează şcolile fără rezultate, părinţii fiind obligaţi să îşi înscrie copiii la unităţile din circumscripţia căreia îi sunt arondaţi. 

Conducerea ISJ Galaţi susţine însă că nu e nimeni obligat să-şi înscrie copilul în prima etapă, când se fac înregistrări doar la şcolile de circumscripţie. „Ei pot aştepta etapa a doua când se pot înscrie pe locurile rămase libere la orice unitate doresc. Se evită astfel posibilitatea ca un părinte să depună două dosare la  două unităţi de învăţământ”, susţine conducerea ISJ. La fel de adevărat este însă faptul că la şcolile bune este puţin probabil să mai găseşti locuri libere după prima etapă.

„Nu şcoala mă interesează, ci învăţătorul”

Există şi părinţi care declară că sunt foarte debusolaţi, deoarece sunt în imposibilitatea de a-şi alege învăţătorul la care să-şi înscrie copilul: „Nu mă interesează şcoala. Poate să fie şi cea din circumscripţie şi în altă parte. Nu zidurile şcolii îl fac pe copilul meu om. Atâta vreme cât în majoritatea cazurilor nu se cunoaşte ce învăţătoare vine la clasă, toată această poveste mi se pare o prostie!”, ne spune revoltat un părinte. Cum Curtea de Apel Bucureşti a amânat procesul părinţilor de la Bucureşti până pe 28 februarie, cei de la Galaţi trebuie să aibă în vedere că startul înscrierilor în prima etapă se dă pe 5 martie.

Citit 3015 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.