Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
7 comentarii

* Peste 500 de părinţi au solicitat evaluare psihosomatică *

În urma recensământului s-au înregistrat 9864 de elevi care vor intra în toamnă la şcoală. Dintre aceştia, 4460 vor fi înscrişi în clasele pregătitoare, iar 5404 în clasele I. În timp ce la Bucureşti unii părinţi au dat în judecată Guvernul şi ministerul Educaţiei nemulţumiţi că nu îşi vor mai putea înscrie copiii la şcolile pe care şi le doresc încă, la Galaţi a început evaluarea psihosomatică, ce se va desfăşura până pe data de 29 februarie (exceptând sâmbăta şi duminica). S-au înscris pentru evaluarea psihosomatică 236 de copii pentru clasa pregătitoare şi 278 pentru clasa I.

Susţinerea şcolilor fără rezultate?
Părinţii bucureşteni care au  dat în judecată Guvernul şi MECTS susţin că metodologia nu este constituţională, deoarece încalcă drepturile copiilor de a fi înscrişi la şcoala pe care şi-o doresc. Mulţi consideră că printr-o asemenea metodologie se încurajează şcolile fără rezultate, părinţii fiind obligaţi să îşi înscrie copiii la unităţile din circumscripţia căreia îi sunt arondaţi. 
Conducerea ISJ Galaţi susţine însă că nu e nimeni obligat să-şi înscrie copilul în prima etapă, când se fac înregistrări doar la şcolile de circumscripţie. „Ei pot aştepta etapa a doua când se pot înscrie pe locurile rămase libere la orice unitate doresc. Se evită astfel posibilitatea ca un părinte să depună două dosare la  două unităţi de învăţământ”, susţine conducerea ISJ. La fel de adevărat este însă faptul că la şcolile bune este puţin probabil să mai găseşti locuri libere după prima etapă.

„Nu şcoala mă interesează, ci învăţătorul”
Există şi părinţi care declară că sunt foarte debusolaţi, deoarece sunt în imposibilitatea de a-şi alege învăţătorul la care să-şi înscrie copilul: „Nu mă interesează şcoala. Poate să fie şi cea din circumscripţie şi în altă parte. Nu zidurile şcolii îl fac pe copilul meu om. Atâta vreme cât în majoritatea cazurilor nu se cunoaşte ce învăţătoare vine la clasă, toată această poveste mi se pare o prostie!”, ne spune revoltat un părinte. Cum Curtea de Apel Bucureşti a amânat procesul părinţilor de la Bucureşti până pe 28 februarie, cei de la Galaţi trebuie să aibă în vedere că startul înscrierilor în prima etapă se dă pe 5 martie.

Citit 2764 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 23:30

7 comentarii

 • postat de anisoara Luni, 27 Februarie 2012 18:51 Link la comentariu
  0
  0

  domnule inspector general dumneavoastra aveti copii?

  Raportează
 • postat de Ana D. Luni, 27 Februarie 2012 15:13 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule inspector general trebuia sa vedeti si situatia dramatica din scolile speciale care merg sigur spre desfintare. Datorita managementului catastrofal al unora dintre directori , numarul de copii s-a redus spre zero. Si asta datorita ca foarte multi copii cu nevoi speciale ,in special din mediul rural , nu au mai fost scolarizati sau mult mai grav ,au fost preluati de scolile altor judete. In fiecare comuna exista un asistent social in cadrul primariei care ar fi trebuit contactat de catre aceste scoli.O sa avem un judet plin de copii nescolarizati cu probleme senzoriale,motrice sau psihice din cauza incompetentei crase rasplatita cu salarii si gradatii de merit. Rusine !!!

  Raportează
 • postat de Ana List Duminică, 26 Februarie 2012 19:48 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule, a crescut si natalitatea iar eu nu stiam! Al naibii si recensamantul populatiei care tocmai s-a incheiat. Posturile se numara totusi la 15 septembrie, ca si bobocii, toamna.

  Raportează
 • postat de Doru Resmerita inspector scolar general Duminică, 26 Februarie 2012 19:31 Link la comentariu
  0
  0

  Fara sa para surprinzator numarul posturi in ciclul prescolar nu scade prin inlocuirea grupei pregatitoare cu clasa pregatitoare. In gradinitele din zona urbana, care anii din urma erau supra aglomerate, avand si 35-40 de prescolari intr-o grupa, de anul viitor vor avea grupe cu un numar mai mic de prescolari, ceea ce va determina o crestere a numarului de grupe. Mai mult, prin introducerea clasei pregatitoare, numarul de posturi la nivel de judet creste cu aproximativ 100. O problema care apare pentru parintii care ar fi avut copii in grupa pregatitoare cu program prelungit este ca in clasa pregatitoare nu exita un astfel de program. Vom cauta sa rezolvam aceasta problema. Parintele care nu doreste sa-si inscrie copilul in clasa pregatitoare, trebuie sa stie ca pentru anul scolar urmator nu exista grupa pregatitoare la gradinita, iar daca copilul implineste 6 ani pana la 31 august 2012 nu poate fi inscris in grupa mare la gradinita.

  Raportează
 • postat de Ana List Duminică, 26 Februarie 2012 16:26 Link la comentariu
  0
  0

  In loc de 2 educatoare la gradinita cu program prelungit va fi o singura invatatoare la "clasa pregatitoare" de la scoala. Unii parinti vor trebui sa intre in concediu fara plata pentru cresterea copilului, pentru a-l lua acasa la ora 12. Cat cinism pentru reducerea nr. de cadre didactice si a nr. de salariati, in general!

  Raportează
 • postat de mara Sâmbătă, 25 Februarie 2012 15:09 Link la comentariu
  0
  0

  si daca refuz sa-l inscriu la scoala pana la 7 ani si ceva ce se intampla? sa faca grupa pregatitoare la gradinita si cand ii vine randul la scola atunci il dau, parintii care isi duc copii la cabinetele de evaluare sigur sunt aceeia care au un singur copil si doresc sa-l de-a la scoala cat mai repede, darsa se gandeasca ca odata intrat la scoala este foarte greu , materia este foarte incarcata si o sa-si planga in pumni atunci, copii trebuiesc ajutati ca nu toti invatatorii isi dau interesul sa-i invete in clasa, oricum este bataie de joc pentru copii nostri .

  Raportează
 • postat de nico Sâmbătă, 25 Februarie 2012 08:02 Link la comentariu
  0
  0

  sa vedem programa si atunci jale

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.