De trei ori premiul I pentru „Elena Doamna”, la olimpiada naţională

De trei ori premiul I pentru „Elena Doamna”, la olimpiada naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Este pentru a nu ştiu câta oară când elevii de la Colegiul „Elena Doamna” demonstrează că sunt cel mai bine pregătiţi dintre toţi concurenţii din  ţară.

Anul acesta, la trei din patru secţiuni, elevii gălăţeni au obţinut premiul I la olimpiada disciplinelor tehnice la industrie alimentară. Două dintre premiante sunt din Republica Moldova: Ana Olteanu şi Corina Cegodari. Nu este primul an când elevii bursieri din Basarabia de la acest liceu urcă pe podium: „Am venit aici pentru că avem nişte vise de împlinit. Ne ţinem de treabă, dacă tot învăţăm la atâţia kilometri distanţă de casă, să înfăptuim ceea ce ne-am propus”, îmi spun amândouă, completându-se reciproc. Fetele recunosc faptul că succesul se datorează şi profesorilor buni pe care i-au avut la şcoală.

Laurenţiu Lupu, deja student
Cel de-al treilea olimpic cu locul I, Laurenţiu Lupu este deja admis la facultatea pe care şi-o doreşte, cea de industrie alimentară, din Galaţi. El a mai obţinut o menţiune la olimpiada de anul trecut şi consideră că a reuşit deoarece îi place foarte mult ceea ce face. „Şi dotarea liceului, şi profesorii m-au ajutat să ajung acolo unde mi-am dorit”, crede el.

Un renume care trebuie menţinut
Directoarea colegiului, Luminiţa Nichita, susţine că tot colectivul de profesori munceşte foarte mult pentru că au un renume de menţinut. „De la începutul anului şcolar selectăm un lot cu care se munceşte mult după ore. Elevii noştri nu sunt de excepţie, ca la liceele teoretice. Dar reuşim an de an să ne mândrim cu rezultatele lor. Este un rezultat de echipă, de aceea, noi întotdeauna ne-am întors cu premii”, spune directoarea.
Ioana Brânzaru, Ana Cristea, Gina Marinescu, Dana Ion, Raluca Anton, Viviana Bujeniţă şi Carmen Popescu sunt profesorii care i-au ajutat pe aceşti elevi să-şi  vadă visele cu ochii. 

Citit 4362 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2012 18:06

2 comentarii

 • postat de Doru Resmerita
  Miercuri, 09 Mai 2012 22:51
  Cel mai bun colegiu de industrie alimentara din tara. Felicitari elevilor si profesorilor! Sa cunosti o meserie iti da, de cele mai multe ori, mai multe sanse de reusita in viata. Ma bucur pentru performanta obtinuta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 09 Mai 2012 10:31
  Ce viitor le oferim acestor tineri de exceptie? Autoexilarea in strainataturi?!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.