"Viaţa liberă" te ajută să iei bacalaureatul - Rezolvarea subiectelor M1 la matematică

"Viaţa liberă" te ajută să iei bacalaureatul - Rezolvarea subiectelor M1 la matematică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Profesorul Romeo Zamfir de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" vă propune rezolvarea modelului de subiect M1 pentru proba obligatorie a profilului la Matematică pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică - informatică. Cerinţele subiectului, precizările şi baremele le puteţi găsi pe site-ul MECTS, la adresa http://subiecte2012.edu.ro/2012/bacalaureat/modeledesubiecte/probescrise/

CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA SUBIECTELE PROPUSE!

CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA REZOLVAREA SUBIECTELOR!

Cine este Romeo Zamfir

rzamPentru rezultatele bune pe care elevii săi le obţin de mai bine de zece ani la olimpiadele naţionale şi internaţionale, Romeo Zamfir a fost desemnat de ISJ Galaţi „Profesorul anului 2011”. Onestitate, profesionalism, modestie, empatie, meticulozitate, capacitate mare de muncă sunt doar câteva din calităţile sale care transpar imediat ce îl cunoşti.

Imediat ce a terminat facultatea în 1990 s-a angajat prin concurs la CNVA. A fost şi inspector şcolar, iar acum este cel care coordonează „Revista de matematică”, (fondată de profesorul Vasile Popa) singura publicaţie de acest gen din ţară, realizată de un liceu, care apare din 1985, fără întrerupere. A înfiinţat www.mategl.ro, cel mai complet site de specialitate din ţară, unde elevii pasionaţi de olimpiade au la dispoziţie o adevărată bibliotecă de subiecte date la toate concursurile care s-au ţinut din 2004. Romeo Zamfir se ocupă în prezent şi de organizarea Concursului „C. S. Calude” – unul dintre cele mai căutate de elevii din toată ţara.

Dacă despre meritele sale în domeniul matematicii s-a mai vorbit, puţini ştiu că Romeo Zamfir a adus Galaţiului o medalie de argint la Balcaniada de atletism din 1984, sub îndrumarea antrenorului de la Clubul Oţelul, Ionel Tămăşanu.

Când are loc proba la matematică

Probele scrise la examenul de bacalaureat se vor desfăşura între 2 – 6 iulie. Proba obligatorie a profilului, la matematică se va desfăşura pe 4 iulie. Rezultatele parţiale ale examenului se vor afişa pe 8 iulie, iar cele după contestaţii pe 13 iulie.

Mâine, subiectele M2 la matematică

„Viaţa liberă” va continua şi mâine campania de publicare a rezolvării modelelor de subiecte propuse de MECTS. Urmează M2, subiectele pentru proba scrisă la Matematică pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţele naturii şi pentru filiera tehnologică: profilul servicii, profilul resurse, profilul tehnic, toate calificările profesionale.

Citit 6143 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2012 08:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.