Elevii din Azore cântă în limba română

Elevii din Azore cântă în limba română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Georgiana Munteanu (coordonator) şi Silvia-Daniela Tobiaş, profesoare la Şcoala Gimnazială nr.2, au participat, în perioada 14-22 mai, la o reuniune de proiect şcolar multilateral Comenius, la Escola Basica e Secundaria da Calheta, Sao Jorge, Azore, Portugalia.

Intitulat „WikiWaterWorld” („Lumea apelor Wiki”), proiectul este un parteneriat între şapte şcoli europene din tot atâtea ţări. Escola Basica e Secundaria da Calheta se găseşte pe una din cele nouă insule ale arhipeleagului Azore, situat în mijlocul Atlanticului. Sao Jorge este o insulă vulcanică lungă de 53 km şi lată de 8 km, cu un vulcan care nu a mai erupt de 200 de ani.

„Deşi este o insulă mică, în mijlocul oceanului, cu o populaţie de doar 10.000 de locuitori, am găsit în Calheta o şcoală modernă, în care fiecare clasă este dotată cu tablă inteligentă, computer conectat la internet şi videoproiector, iar accesul elevilor în şcoală şi la cantina şcolii este permis doar pe baza unei legitimaţii electronice”, declară profesoarele.

„Am fost plăcut impresionate de elevii portughezi, de cultura lor generală şi de fluenţa cu care vorbeau limba engleză. În acelaşi timp, a fost o bucurie pentru noi să descoperim că acei copii de peste mări şi ţări cântau perfect, în limba română, celebra melodie Dragostea din tei, a trupei O-zone. Totodată, am avut plăcuta surpriză să-l cunoaştem pe Vitali, un băieţel din Republica Moldova, care a emigrat împreună cu părinţii săi în Azore pe când avea doar 1 an şi care, acum, după 10 ani, vorbeşte aproape cursiv în trei limbi: română, portugheză şi engleză”, ne-au declarat gălăţencele. Ultima reuniune de proiect va avea loc în mai 2013, în oraşul nostru.

Citit 2535 ori Ultima modificare Joi, 31 Mai 2012 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.