Clasa cu 10 absolut la Olimpiada Naţională

Clasa cu 10 absolut la Olimpiada Naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* „Trebuie să-ţi propui foarte mult ca să obţii ceva”, afirmă David Sava

Elevii  clasei a XII-a – Arte, de la Liceul de Artă „D.Cuclin”, şi-au susţinut, ieri, atestatul. Au fost trei grupe – Pictură monumentală, Artă textilă (coordonate de prof.David Sava) şi Ceramică  (prof.Mugurel Vrânceanu). Bilanţul este unul bun, în opinia profesorilor coordonatori: „Ne-am descurcat onorabil, într-un spaţiu impropriu am reuşit să creăm o atmosferă de expoziţie”, declară Mugurel Vrânceanu. „Este, într-o anumită măsură, şi meritul nostru, pentru că putem să facem o expoziţie şi… într-o başcă. Modul în care prezinţi şi ceea ce prezinţi contează”, este de părere profesorul Vrânceanu.

David Sava s-a aflat pentru prima oară în ipostaza de a coordona două grupe de specialitate: „Fiind o clasă foarte bună, pe care am preluat-o în urmă cu patru ani, am culminat cu obţinerea a două premii I la Olimpiada Naţională cu câte 100 de puncte – adică 10 absolut, un rezultat de excepţie: la Pictură monumentală Georgiana Ghidersa, iar la Textile Aida Ursu. La Ceramică, dintre elevii profesorului Vrânceanu, Bogdan Rusu a primit  Premiul special pentru cea mai bună compoziţie din concurs”.

Despre atestatul de ieri, David Sava are cuvinte frumoase: „Am dat multe note de 10 pentru că sunt lucrări foarte bune, cu o structură compoziţională bine conturată, cu elemente plastice, cu variaţii de tratare, cu tematică diversă, spectaculoasă, am intrat mult pe partea de figură umană – unul dintre elemente cele mai dificile din arta plastică. Tinerii sunt bine pregătiţi, nu avem emoţii pentru ei la admiterea în orice centru universitar. Problema e ce se întâmplă după ce termină academiile de artă. Important e să aibă ţinte, să-şi propună foarte mult, ca să obţină ceva: când îţi propui puţin, obţii şi mai puţin”, conchide David Sava.

Citit 3181 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2012 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.