O nouă minivacanţă pentru elevi

O nouă minivacanţă pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

După minivacanţa de la 1 mai, elevii vor mai beneficia de alte patru zile libere, deoarece pe 4 iunie se serbează Rusaliile, iar pe 5 iunie este Ziua Educatorului, iar dascălii sunt liberi conform contractului colectiv de muncă la nivel de ramură. Sunt şi câteva zeci de unităţi de învăţământ unde profesorii nu vor putea beneficia de liberul de pe 5 iunie, deoarece nu au fost depuse contractele colective de muncă la ITM.

„Conform Legii dialogului social 62/2011, contractele colective de muncă la unităţi care au peste 21 de profesori se încheie separat şi se înregistrează la ITM. Noi ne-am grăbit şi, din decembrie, am încheiat contractele în şcolile unde avem reprezentativitate. Dovadă că sunt 130 de şcoli, dintre cele 178 cu personalitate juridică, unde s-au semnat şi înregistrat contractele de muncă şi în numai 48 nu s-a reuşit acest lucru”, susţine Lidia Antoniu, vicepreşedintele SIP Galaţi.  

Una dintre instituţiile în care se va învăţa pe data de 5 iunie este Colegiul „Elena Doamna”. „Nu e plăcut, dar e vina noastră că nu ne-am pus de acord să semnăm contractul. Sunt şi cadre didactice care vor suferi, dar şi profesori care susţin că mai bine nu mai pierdem o altă zi de şcoală, pentru că şi aşa s-au pierdut destule. Ne-a fost învăţătură de minte, iar acum vom grăbi semnarea şi înregistrarea contractului”, ne-a declarat directoarea Luminiţa Nichita.

Citit 5908 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.