Certuri... de la bani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

 

Singurul lucru sigur în aceste vremuri nesigure este că… nu poţi fi destul de sigur chiar de nimic! State puternice au ajuns chiar şi în Lună, asigurându-şi populaţia că sunt cele mai tari, chiar când visteria era goală, dar când îţi ies vorbe că eşti nesigur, creditorii te caută!
Publicaţia spaniolă «El Pais» scria că premierul spaniol Mariano Rajoy a evitat să-i răspundă unui jurnalist care îi ceruse “un mesaj de reasigurare” că lucrurile se vor îndrepta…
Ce vreţi mai mult?! După Grecia, Spania devine o gravă problemă europeană, de cârpit prin efortul tuturor şi, fără ca premierul Rajoy să mintă că «sigur» va fi bine, lucrurile se pot înrăutăţi! Este drept, dacă este să-l credem pe furtunosul europarlamentar britanic Nigel Farange, premierul spaniol ar fi “cel mai incompetent lider european”. Iar presa străină l-a poreclit pe Rajoy nici mai mult, nici mai puţin decât «Pinocchio», aluzie la nasul păpuşii de lemn care creştea la fiecare nouă minciună şi la faptul că premierul dăduse asigurări (ca şi pe la noi, nu-i aşa ?) că Spania nu va fi afectată de criză.
Păi, tocmai declaraţiile de îmbărbătare, pozitive, poate exagerate, ar putea ridica acum balonul bancar spaniol, după ce criza umflării capitalurilor imobiliare i-a îmbogăţit, ca şi pe la noi, pe unii, aducând criza. Deja, vestea că Spania va împrumuta vreo 65 din cele 100 de miliarde promise de UE ca ajutor face bine acestui stat, potolindu-i pe creditori. Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor´s a menţinut ratingul Spaniei, după ce o degradase la sfârşitul lui aprilie. Motivul: tocmai ajutorul european care ar putea veni.
În timp ce, potrivit ziarului spaniol, cancelarul german Merkel critică Spania pentru «un deceniu de gestionare iresponsabilă» care a dus la «bula» imobiliară, ministrul francez al Redresării producţiei acuză Germania că a dus la recesiune şapte state UE, prin măsurile de austeritate provocate. De, stânga franceză nu mai are loc de dreapta germană! Cum să tragă la acelaşi jug, salvând ţări precum Spania? Dar Mekel avertizează că Germania nu va putea plăti singură nota de plată! Deja, şi această ţară se cronfruntă cu o creştere a falimentelor, iar guvernanţii nu pot rămâne nepăsători la dorinţele, de înţeles, ale propriului electorat, care nu vrea să salveze alte ţări cu costul şomajului şi inflaţiei proprii...
Încă din martie, premierul italian trăgea semnalul de alarmă în privinţa Spaniei, că aceasta ar putea «reaprinde» criza datoriilor în UE. Şi probabil că Spania se va îndatora, ca să scape. Scăpând şi UE de teama renunţării la euro… Între timp, Parlamentul European se ceartă cu Consiliul Europei, plângându-se că este ignorat atunci când se discută reforma zonei Schengen… Când salariul este în pericol, şi familiile se ceartă…

Citit 5244 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

 • postat de Fata brutarului turmentat Miercuri, 20 Iunie 2012 15:22 Link la comentariu
  0
  0

  Domnu ziarist cu experienta, daca Grecia e falita, Spania aproape la fel de falita ca Italia, Germania si Franta nu o duc nici ele prea bine ce sa mai zicem de Belgia, Olanda, Austria, Irlanda, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Danemarca, Lituania, Letonia, Estonia. Da oare atatia bani care intra lunar la FMI, BM saau UE Bank, oare cine-i papa ? oare unde merg toti acesti bani neimpozabili?
  Aveti idee ce se intampla in spatele zambetelor profesionale ? Oare cine si de ce vrea sa tina o europa intreaga in stres si sa le impuna conducerea aprobata de altii.
  Vreti sa ziceti ca din toata Germania singura persoana capabila sa conduca Germania este babaciunea de Mekel ? care la fel ca si MRU a invatat ebraica la "seral" din admiratie pentru poporul sfant ? Haideti sa fim serios ca istoria se repeta. Aceeasi oameni care au cauzat cele mai mari razboaie in lume s-au pus iar la lucru.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.