Evaluare naţională - Profesorii s-au întors în centre pentru recorectare

Evaluare naţională - Profesorii s-au întors în centre pentru recorectare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cadrele didactice gălăţene care au participat la corectarea tezelor la limba română, la Evaluarea naţională au fost rechemate astăzi în centre pentru a acorda cele 60 de sutimi şi elevilor care la subiectul de gramatică II. A. 3 au scris că propoziţia subordonată este predicativă.

„Colegii au plecat deja spre centre, unde întâi vor identifica tezele elevilor care au ales predicativa, vor acorda apoi punctaj în plus, vor corecta pe borderouri. La noapte se va sta să introducă notele în aplicaţiile electronice, pentru că mâine trebuie să se afişeze rezultatele la timp. Orice întârziere la evaluarea naţională va da peste cap calendarul admiterii la liceu”, ne-a declara inspectoarea de la limba română, Nicoleta Crînganu.


Luni, 25 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a au sustinut examenul de limba şi literatura româna. După publicarea baremului de corectare a probei au fost generate discuţii legate de corctitudinea unui răspuns. Subiectul luat în discuţie, unul căruia i se atribuiau 6 puncte, a fost următorul: Propozitia subordonata din fraza "Ceea ce ma jeneeaza este dificultatea rasfoirii" este: a. atributiva; b. predicativa; c. subiectiva?


Citeşte şi:

Toate lucrările la limba română vor fi recorectate!

Profesorii gălăţeni consideră baremul corect


Citit 4137 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.