Absolventă de CNVA, specialistă în SUA: Ana Justina Guiu, analist financiar în domeniul hotelier

Absolventă de CNVA, specialistă în SUA: Ana Justina Guiu, analist financiar în domeniul hotelier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Despre Ana Justina Guiu am scris în urmă cu patru ani când termina CNVA-ul şi era admisă la Universitatea Cornell din Carolina de Nord, SUA, cu bursă integrală. Cum bucuria noastră pentru reuşita copilului de atunci, care a crescut fără tată, a fost sinceră, între noi şi mama fetei, Lavinia Guiu, s-a legat o prietenie frumoasă. Ne-am ospătat aproape în fiecare an din roadele succesului acestei tinere de excepţie. Mama sa ne-a trimis veşti despre realizările fetei, despre mediile bune şi despre faptul că, la fiecare sfârşit de an universitar, rectorul de la Cornell îi trimitea o scrisoare de felicitare pentru rezultatele bune la învăţătură ale fiicei ei.

Absolventă cu medie aproape maximă

În vara aceasta, Justina a absolvit facultatea cu profil hotelier cu medie aproape maximă (3,86 din 4.00), iar la festivitate a fost de faţă şi mama  ei: „Nu a fost tot timpul uşor în toţi aceşti ani. Mi-a fost foarte dor de ea, dar am rezistat pentru că ştiam că ei îi va fi bine şi va reuşi să facă ceea ce şi-a propus. Nu vă puteţi imagina cât de mândră am fost când mi-am văzut fiica îmbrăcată în roba absolvirii, când am văzut cu cât respect am fost tratată datorită rezultatelor ei bune. Ce poate fi mai frumos pentru un părinte! Păcat că aceste clipe nu le-am putut împărtăşi alături de  tatăl ei. Dar aceasta este viaţa, cu rele şi cu bune”, ne scrie mama Justinei, la revenirea în ţară.

Angajată imediat după absolvire

În timp ce la noi cei mai mulţi tineri, în momentul în care se văd cu diplomele în mână, nu au altceva de făcut decât să le pună în ramă, în America, dacă eşti student bun, nu apucă să se usuce bine cerneala de pe actul de absolvire că te şi trezeşti angajat. Justina Guiu este deja angajată ca analist financiar în domeniul hotelier la o companie din Carolina de Nord. Munceşte foarte mult pentru a-şi dovedi competenţele şi se bucură de aprecierea unor colegi minunaţi. Deşi chiar şi până la această vârstă destul de fragedă viaţa a încercat-o în nenumărate rânduri, acum se pare că va intra pe un făgaş normal. Justina are acum un prieten cu care împarte şi bune şi rele, care probabil îi va fi aproape pentru toată viaţa. Şi acum, ca şi în urmă cu patru ani, ne bucurăm pentru ceea ce a realizat Justina şi pentru faptul că familia sa alege să împărtăşească cu noi şi cu cititorii noştri aceste momente unice.

Citit 4631 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2012 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.