Familia unui olimpic gălăţean a primit un premiu de 20.000 de lei

Familia unui olimpic gălăţean a primit un premiu de 20.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Singurul elev gălăţean premiat anul acesta de MECTS pentru rezultatele la olimpiadele internaţionale este, de fapt, din Brăila. Din septembrie, s-a mutat chiar în Marea Britanie, la Oxford, unde a fost admis ca student. Aşa cum ne-a obişnuit, şi anul acesta Mihai Răcoreanu - absolvent de CNVA - s-a întors cu medalie de aur de la faza internaţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică, ce s-a desfăşurat în Brazilia. MECTS a publicat noile cuantumuri pentru premierea olimpicilor. Pentru medalia de aur, atât candidatul, cât şi profesorul său şi şcoala primesc aceeaşi sumă - 9.430 de lei.

Cum astronomia şi astrofizica nu sunt discipline care se fac la liceu, Mihai Răcoreanu a trecut-o la profesorul cu care s-a pregătit pe mama sa, Antonela Răcoreanu, care predă fizică la o şcoală din Brăila. În repetate rânduri, în interviurile acordate, tânărul a menţionat că, pe lângă faptul că l-a ajutat foarte mult să înţeleagă fenomenele fizicii, mama sa este cea care l-a determinat să gândească liber şi să iubească fizica.

Familia Răcoreanu se va alege astfel cu două premii în valoare de aproape 20.000 de lei. Chiar şi aşa, suma este destul de modestă, în raport cu meritele pe care le au amândoi. Dar înseamnă totuşi ceva.

Citit 2849 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2012 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.