Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Cei 500 de elevi gălăţeni care sunt înscrişi la nou înfiinţatele şcoli profesionale vor primi bursele promise în valoare de 200 de lei. Cu aproape două luni întârziere, Guvernul a aprobat totuşi hotărârea prin care se pot aloca aceşti bani. Ca urmare, până cel târziu pe data de 24 noiembrie, toţi elevii de la profesională trebuie să depună cereri pentru obţinerea acestui ajutor financiar. Bursa nu este condiţionată în niciun fel de veniturile familiei. Ea poate fi însă sistată pe o lună dacă elevul a acumulat mai mult de 10 absenţe, pe trei luni, dacă a acumulat mai mult de 20 de absenţe şi pe şase luni dacă are mai multe de 40. De asemenea, nu se va mai acorda bursa timp de trei luni dacă are mai puţin de 7 la purtare. Elevii repetenţi nu vor mai avea dreptul la acest ajutor financiar.
„În primă fază, elevii vor primi 500 de lei, banii cuveniţi din urmă, de la începutul anului şcolar. După care vor primi lunar câte 200 de lei, doar pentru perioada cât sunt la şcoală. Elevii de la profesionale, care au fost incluşi pe lista „Bani de liceu” trebuie să renunţe la cei 180 de lei în favoarea bursei profesionale, deoarece cele două ajutoare financiare nu se pot cumula”, declară inspectoarea generală, Laura Marin.

Citit 8377 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2012 16:42

1 comentariu

  • postat de marian Miercuri, 28 Noiembrie 2012 16:09 Link la comentariu
    0
    1

    da voi sunteti nebuni la 10 absente sa iti taie o luna din bursa...macar puteati sa spuneti de la inceputul anului...eu de la inceputul anului si pana acum am 39 de absente si daca mai fac o absenta asta inseamna ca imi taie bursa pe 6 luni cumva nu? astept un raspuns sau o explicatie.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.