Remember Mircea Amarine: „Un profesor schimbă lumea cu fiecare elev pe care îl învaţă”

Remember Mircea Amarine: „Un profesor schimbă lumea cu fiecare elev pe care îl învaţă”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Etapa municipală a concursului şcolar de fizică va purta numele regretatului profesor


Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” a găzduit, cu ocazia sărbătoririi a 145 de ani de la înfiinţare, o întâlnire a profesorilor de fizică, în cadrul căreia a fost evocată personalitatea regretatului profesor, director al CNVA în perioada 1990-1993 şi inspector de specialitate, Mircea Amarine. Un profesor de excepţie, despre care au vorbit, cu emoţie, preţuire şi recunoştinţă, câţiva dintre foştii săi elevi: dr. Nicolae Ştefan (care l-a avut profesor la Liceul din comuna Truşeşti, judeţul Botoşani), prof. Elena Tudorache, prof. univ. dr. Maria Cioroiu (care l-au avut profesor la Liceul Nr. 5) şi prof. Vasile Ciuchină, directorul CNVA. La eveniment au fost prezente soţia şi fiica profesorului Amarine.

„Era foarte apropiat de elevi, dar în acelaşi timp exigent, elevii săi intrau fără probleme la orice facultate”, şi-a amintit medicul Nicolae Ştefan.

„Domnul Amarine a fost pentru mine modelul de profesor exigent, la o disciplină pentru care nu aveam chemare. Ca profesoară în LVA, l-am cunoscut apoi şi pe directorul corect, care-şi ştia foarte bine oamenii, pretinzând calitate a orei şi conştiinciozitate, pe măsura prestigiului acestui colegiu”, a afirmat doamna Tudorache.

Prof. univ. dr. Maria Cioroiu a rememorat, la rândul său, amintiri legate de fostul diriginte: „Formarea mea profesională s-a datorat şi acestui mare om, care a ştiut cum să ne înveţe, cum să ne facă să învăţăm. Îi port recunoştinţă şi încerc să fac, la rândul meu, ceea ce ne-a învăţat dumnealui, iar acea lumânare care s-a stins, la un moment dat, să ardă mai departe prin noi, profesorii”.

Prof. Vasile Ciuchină a propus ca un concurs de fizică, echivalentul etapei municipale a olimpiadei de profil, să-i poarte numele distinsului profesor Amarine.

Se spune că un profesor schimbă lumea cu fiecare elev pe care îl învaţă. Mă număr printre cei care l-au avut diriginte, în liceu, pe domnul Mircea Amarine şi îi mulţumesc cu recunoştinţă, în numele generaţiilor de elevi, pentru schimbarea în bine pe care a declanşat-o în fiecare dintre noi.

Citit 7029 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2012 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.