O studentă atipică! Cu 9,35 la Bac, a ales o universitate privată

O studentă atipică! Cu 9,35 la Bac, a ales o universitate privată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Andreea Apostol face naveta zilnic de la Focşani ca să participe la cursurile Universităţii „Danubius” * Deşi media de la bacalaureat (9,35) i-ar fi putut asigura o studenţie pe banii statului la orice universitate din ţară, ea a ales o universitate privată

- Ai obţinut la bacalaureat o notă care îţi permitea să intri la orice universitate din ţară. De ce ai ales o universitate privată? De ce ai ales Danubius?

- Sinceră să fiu nu ştiu de ce am ales Danubius, mai bine zis doar Danubius. Am depus dosarul, cu toate diplomele în original, doar la Danubius, fără să mă gândesc la consecinţe și fără sa iau în considerare alte posibile universităţi din România sau din străinătate la care aş fi putut avea şanse. Pe mine nu mă interesează prestigiul unei facultăţi sau al alteia, condiţiile de trai sau orice alt detaliu. Pe mine mă interesează oamenii pe care îi găsesc în locul „X” şi lucrurile pe care le asimilez. Aşa cum nu mi-a păsat prea tare nici de nota obţinută la bacalaureat, încercând de asemenea să o fac cât mai puţin cunoscută.

- Cum ai aflat de "Danubius"?

- Am aflat de "Danubius" dintr-o coincidenţă. Căutam facultăţi pur şi simplu prin luna decembrie anul trecut. Şi, printre altele, am descoperit şi "Danubius". Site-ul destul de ok, informaţii clare, o primă impresie bună şi un plan de învăţământ care mi-a atras mult atenţia, care m-a intrigat şi care m-a făcut să risc. Nu sunt genul care să rişte, mai ales când e în joc mult mai mult decât ambiţia mea, indiferent de formele ei. Sunt mai degrabă genul de persoană care se gândeşte în marea majoritate a cazurilor de zece ori la un lucru înainte de a-l spune sau a-l face. Cu toate acestea, riscul vizavi de "Danubius" a meritat, merită şi cu siguranţă va merita. De fapt, cred că nu a fost neapărat un risc, ci fineţea norocului rezervat mie.

- Primul semestru aproape se încheie. Simţi şi acum că ai făcut alegerea corectă?

- După două luni petrecute la „Danubius” un singur cuvânt îmi vine în minte: „acasă”. Deşi eu sunt din Focşani, „Danubius” e acasă pentru mine, pentru atmosfera caldă care mă face să vin zilnic, pentru oamenii frumoşi care mă încurajează, care mă ajută, pentru oportunităţi și pentru faptul că în fiecare zi ajung să mă descopăr şi să înţeleg cine sunt şi cine vreau să fiu.

- Cum te înţelegi cu oamenii de aici?

- Domnii profesori au tot respectul meu, pentru că sunt foarte bine pregătiţi şi dispuşi să ajute studentul, ascultând părerea acestuia, fără a-i impune un anumit punct de vedere. E adevărat că, la fel ca orice student, am preferinţele mele, însă în general vorbind, fiecare profesor e unic în felul său şi fiecare m-a făcut să vreau mai mult de la mine, să fiu mai ambiţioasă, mai serioasă faţă de aşteptările şi posibilităţile mele.

 

Citit 6690 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2012 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.