Barbu Leibovici, biochimist, manager, inventator - în Enciclopedia Personalităţilor

Barbu Leibovici, biochimist, manager, inventator - în Enciclopedia Personalităţilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prof. dr. Barbu Leibovici a apărut în ediţia a VII-a, pe 2012, a „Who is Who în România” (Enciclopedia Personalităţilor din România) care apare în Elveţia, fondator şi editor Ralph Huber, anuar ce cuprinde 8.100 biografii standardizate.

Biochimist, manager, absolvent al Universităţii ieşene, doctor în chimie cu doctoratul susţinut la Institutul Politehnic „Gh. Asachi” Iaşi, directorul Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” din Galaţi, Barbu Leibovici s-a născut la Cernăuţi, în 1937. A fost profesor de şcoală generală, apoi la Liceul „Vasile Alecsandri”, director adjunct al Liceului Sanitar, chimist principal la Spitalul Municipal „Elisabeta Doamna”. A fondat, după revoluţie, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, care împlineşte anul acesta două decenii. A primit Certificat de inventator pentru invenţia „Procedeu de obţinere a unui produs cu efect terapeutic în dereglările gastro-intestinale”. Datorită abilităţilor manageriale a reuşit ca Şcoala „Carol Davila” Galaţi să devină prima din România înscrisă în European Nursing Module, în 1998. Instituţia participă la programe cu finanţare europeană şi are schimburi internaţionale cu şcoli similare din Anglia, Danemarca, Austria, Franţa, Elveţia, Rusia şi Bulgaria.

Participant cu lucrări ştiinţifice la congrese internaţionale de chimie şi farmacie, la simpozioane naţionale şi internaţionale, prof. dr. Barbu Leibovici are peste 50 lucrări ştiinţifice publicate. A fost distins cu Diplomă de Excelenţă din partea Ministerului Educaţiei, Premiul municipiului Galaţi, Premiul de Excelenţă al Consiliului Judeţului, Diploma de Onoare a Centrului de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt - Bucovina”.

Citit 5462 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2013 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.