Sărbătoare la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" Galaţi

Sărbătoare la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” a început pe 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor şi se va termina astăzi, când sunt serbaţi Sfinţii Trei Ierarhi – patronii spirituali ai unităţii de învăţământ. În programul bogat al activităţilor derulate între cele două sărbători ale liceului, Unirea a fost tema mai multor acţiuni: concursul „Cuza, simbol al unităţii neamului”, pelerinaj la casa memorială a pârcălabului de Galaţi, scenetă „24 ianuarie”. Pe toată perioada au fost deschise mai multe expoziţii realizate de elevii instituţiei: bucătărie franţuzească, icoane, carte veche din biblioteca şcolii, jurnale de lectură, imagini de iarnă, afişe. Cum spiritul competitiv caracterizează din plin acest colegiu şi numărul concursurilor a fost mare, începând de la cele sportive, continuând cu cele de cultură generală, dar şi cu cele pe teme inedite: „Logo-uri publicitare şi non-comerciale” sau „Provocarea biţilor”. De asemenea, o mare pondere au avut-o manifestările legate de literatură şi lectură: „Basmul lui Creangă şi textualitatea postmodernistă”, „Şezătoare”, procesul literar „Cazul Ema Gheorghidiu”, „Blind Date/Love Letters”, „Literatura detenţiei şi a exilului în comunism”.

Citit 2564 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2013 19:38

5 comentarii

 • postat de viatalatara
  Joi, 31 Ianuarie 2013 17:54
  @elev. Ce-ti spune---> "Bou mai esti!'???
  0
  0
  Raportează
 • postat de un elev
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 21:55
  poate donsoara director gaseste altceva mai bun de facut decat sa conduca scoala ;
  daca tot si-a dat gradul 1 si s-a afirmat pe la ISJ poate ma lasa si profesorii sa mai predea , ca multi vin la scoala sa se odihneasca dupa meditatii
  0
  0
  Raportează
 • postat de prof
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 21:40
  m-aS; bucura din tot sufletul sa fie adevrata revenirea directorului
  0
  0
  Raportează
 • postat de eleva
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 15:49
  un liceu minunat cu profesori buni si elevi buni!! numai cuvinte de lauda!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fost elev
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 12:10
  La ,,Cuza,, domnul prof. Enache Gabriel este acum director plin???Stiu ca este un om serios dar nu am mai auzit nimic de dumnealui!!!CA VECHI LIBERAL CRED CA MERITA ACEAQSTA FUNCTIE!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.