Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Metodologia prevede că unităţile pot solicita organizarea pe cont propriu, cu condiţia să primească acceptul consiliului de administraţie al ISJ * Anul acesta există sesiune de pretransferuri, iar profesorii pensionari pot solicita prelungirea de activitate


Conform informaţiilor primite de la inspectorul responsabil cu mobilitatea personalului didactic, Tatiana Saulea, metodologia de anul acesta prevede că titularizarea se va da tot în regim centralizat, deşi în Legea Educaţiei se vorbeşte de concurs susţinut la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. „Se precizează că examenul se va da în asociere la nivel judeţean, ca şi anul trecut, dar articolul următor susţine că pot fi unităţi care pot opta pentru organizarea propriului concurs, doar cu aprobarea Consiliului de Administraţie al ISJ”, declară inspectoarea.

Noutăţi pentru 2013

Anul acesta, cadrele didactice vor beneficia şi de o sesiune de pretrasferuri, care a fost programată imediat după rezolvarea completărilor de normă şi a restrângerilor de activitate. După soluţionarea pretransferurilor, cadrele didactice pensionabile care doresc să-şi prelungească activitatea şi mai au posturi pot solicita acest lucru. Anul trecut, profesorii au fost obligaţi să iasă la pensie pentru limită de vârstă. În acelaşi timp, pot solicita titularizarea pe posturi în baza unei cereri aprobate de  consiliile de administraţie din şcoli şi din ISJ, profesorii care au obţinut note peste 7.00 la concursurile din 2008, 2009, 2010 şi 2011. Nu şi cei cu note din 2012, mai precizează inspectoarea Saulea.

Examenul de titularizare - pe 30 iulie

Publicarea listei finale reactualizate cu posturile didactice sau catedrele vacante ori rezervate pentru concurs, a centrelor de concurs şi a graficului de desfăşurare a probelor la unităţile de învăţământ şi la inspectoratele şcolare va avea loc la data de 4 aprilie. Înregistrarea cererilor de înscriere a candidaţilor la concurs, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei 2013, va avea loc în perioada 5-15 aprilie, la secretariatul unităţii de învăţământ sau al centrului care organizează concurs.
Afişarea listei candidaţilor înscrişi şi a graficului privind susţinerea probelor practice sau orale şi a inspecţiilor la clasă este programată pentru data de 3 mai. Între 6 mai şi 6 iunie vor avea loc organizarea şi desfăşurarea probelor practice sau orale şi a inspecţiilor speciale la clasă.
Desfăşurarea probei scrise va avea loc la 30 iulie, iar primele rezultate vor fi afişate la 5 august. Înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se vor face în perioada 5-6 august, iar rezultatele finale vor fi anunţate la 8 august.
Prima etapă de repartizare, la care vor lua parte candidaţii care au obţinut cel puţin media 7.00 pentru posturi pe durată nedeterminată, va începe în data de 9 august. A doua etapă de repartizare, la care vor participa candidaţii care au obţinut cel puţin media 5.00 pentru posturi pe durată determinată, va începe în 14 august. Potrivit metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014, coordonarea metodologică a concursului pentru ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor declarate vacante ori rezervate în învăţământul preuniversitar de stat şi particular este asigurată de Ministerul Educaţiei. Concursul se organizează prin asocierea temporară a unităţilor de învăţământ la nivel judeţean şi constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă în profilul postului didactic solicitat şi probă scrisă din didactica specialităţii, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei.

Minim 5.00 la inspecţie, pentru participarea la examenul scris

Nota obţinută la proba practică în profilul postului sau la inspecţia specială la clasă în profilul postului are o pondere de 25 la sută în media de repartizare. Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă. Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială în profilul postului la clasă sau la proba practică în profilul postului minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice sau catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială în profilul postului.

Citit 5196 ori Ultima modificare Marți, 05 Februarie 2013 17:42

2 comentarii

 • postat de popescu victor Luni, 18 Februarie 2013 17:39 Link la comentariu
  0
  2

  sunt profesor de ed fizica cu specialitatea invatamantul special si vreau sa reiau aceasta meserie dupa o intrerupere de circa 12 ani . Ce sanse am si ce spune legislatia actuala in viguare.

  Raportează
 • postat de dora Joi, 14 Februarie 2013 12:39 Link la comentariu
  0
  0

  Sunt un viitor pensionar intr-o scoala ce nu are restrangere de activitate pt. anul scolar 2013- 2014. Conform OUG. din 18 dec. 2012 ar trebui sa am continuitate pe post , cu aprobarea Consiliului de Administratie al scolii, inainte de a se da postul liber pt. "miscarea cadrelor didactice" la ISJ ( sunt invatator).ISJ Galati nu a aprobat proiectul de incadrare cu mine pe post in anul scolar urmator.ESTE CORECT???????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.