Testele de admitere se menţin şi anul acesta la Universitatea "Dunărea de Jos"

Testele de admitere se menţin şi anul acesta la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce trebuie să ştie candidaţii la studenţie despre admiterea 2013 la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi


Universitatea "Dunărea de Jos" va păstra şi pentru anul acesta testele la admitere, se arată în metodologia de organizare a concursurilor pentru 2013. În schimb, nota obţinută la test va conta în proporţii diferite în media finală de admitere, în funcţie de facultatea şi de specializarea pentru care optează candidatul.

Două sesiuni de admitere

Admiterea se va desfăşura şi în 2013 în două sesiuni. Prima este programată în a doua jumătate a lunii iulie, iar cea de-a doua între 7 şi 22 septembrie. Potrivit metodologiei, sesiunea a doua de admitere se va organiza numai acolo unde mai există locuri disponibile, indiferent dacă este vorba despre locuri la buget sau la taxă. La masterat se va organiza o singură sesiune de admitere, între 17 şi 26 septembrie. Şi la ID / IFR se va organiza tot o singură sesiune, în septembrie (între 7 şi 23). Numărul locurilor disponibile pentru toate ciclurile de studii va fi anunţat în vară, după ce Ministerul Educaţiei va stabili, la nivel naţional, cifra de şcolarizare pentru 2013-2014.

Cât contează testul şi cât bacalaureatul

Elevii de clasa a XII-a, precum şi cei care au trecut de bacalaureat în anii anteriori şi doresc să se înscrie la facultate trebuie să ştie că nota de la test contează în proporţie de 40 până la 80 la sută, în funcţie de facultate. La Facultatea de Medicină şi Farmacie nota la test va conta într-o proporţie mai mare în media finală, mai precis 80 la sută, restul de 20 de procente reprezentând aportul mediei de la examenul de bacalaureat. La Facultatea de Litere şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport media finală va fi formată din 50 la sută nota de la test şi 50 la sută media de la bacalaureat. În rest, la marea majoritate a facultăţilor (Facultatea de Mecanică, Facultatea de Arhitectură Navală, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Facultatea de Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu, Facultatea de Inginerie Brăila, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie) nota la test va conta în proporţie de 40 la sută, 60 la sută fiind contribuţia bacalaureatului. O situaţie aparte se înregistrează la Facultatea de Arte, unde se va susţine o probă eliminatorie în funcţie de profil şi un test practic, media de admitere fiind chiar nota obţinută la acest test.

La ce obiecte se dă admitere

Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe facultăţi, în special cele tehnice, dau test din materia de algebră clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Doar câteva facultăţi oferă candidaţilor posibilitatea de a alege, în locul matematicii, biologia de clasele a IX-a şi a X-a sau chimia de clasele a X-a şi a XI-a. Lista exactă poate fi consultată pe site-ul oficial al Universităţii "Dunărea de Jos", www.ugal.ro, la secţiunea admitere. Tot biologia este de bază şi la Facultatea de Medicină şi Farmacie, cu precizarea că la specializarea Farmacie candidaţi vor da examen şi din materia de chimie organică. La Facultatea de Economie, testul va conţine întrebări din disciplina Economie, la Drept va fi un test de gramatică, iar la Litere admiterea se dă pe baza cunoştinţelor de limba română, franceză sau engleză, în funcţie de profilul ales. Probe de aptitudini vor fi la Teologie, Educaţie Fizică şi Sport, precum şi la Facultatea de Arte.

Citit 7962 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2013 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.