Universitatea "Dunărea de Jos" "fură startul": Admiterea începe în aprilie

Universitatea "Dunărea de Jos" "fură startul": Admiterea începe în aprilie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cine se înscrie în lunile aprilie-mai beneficiază de o reducere de zece la sută din taxa de examen


Admiterea la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi va începe cu cel puţin două luni înainte de termenul obişnuit. Conducerea instituţiei a anunţat că va organiza o sesiune de preînscrieri, în lunile aprilie-mai, chiar înainte ca potenţialii candidaţi să susţină examenul de bacalaureat.

Înscrieri înainte de bacalaureat

"Vom avea o sesiune de preînscrieri în aprilie sau în mai, la care vor putea să vină atât cei care au susţinut bacalaureatul în anii trecuţi, cât şi cei care încă nu au susţinut acest examen. Nu este vorba despre o înscriere propriu-zisă, ci despre una virtuală, care ne oferă nouă posibilitatea de a avea o idee cu privire la numărul de candidaţi pe care îi vom avea în vară. Avantajul celor care se vor înscrie în aprilie-mai este că vor beneficia de o reducere de 10 la sută la plata taxei de înscriere. Aşadar, dacă un candidat se prezintă la preînscrieri, atunci când va veni cu dosarul propriu-zis, după ce va lua bacalaureatul, va plăti doar 135 de lei, în loc de 150 de lei la fiecare facultate pentru care optează", a explicat prorectorul Anca Gâţă.

Preînscrierea nu obligă la nimic

Conducerea "Dunării de Jos" mai spune că preînscrierea nu obligă pe nimeni cu nimic. "Ei sunt candidaţi virtuali, dacă doresc îşi vor depune dosarul la noi, dacă nu, sunt liberi să opteze pentru orice altă instituţie. La fel cum, dacă nu îşi vor lua bacalaureatul, nu îşi vor mai putea depune dosarul. Din punctul nostru de vedere este o aliniere la practicile universităţilor din străinătate. În Statele Unite, de exemplu, elevii îşi aleg universitatea cu un an înainte să termine liceul", a mai spus prorectorul Anca Gâţă.

Deocamdată, sistemul se va aplica doar pentru admiterea la studiile de licenţă, întrucât admiterea la masterat se va desfăşura în toamnă. Taxa de înscriere a fost deja stabilită, 150 de lei pentru fiecare facultate, indiferent de numărul de specializări pentru care optează candidatul, examenul urmând să se desfăşoare în luna iulie. Numărul de locuri care vor fi scoase la concurs vor fi anunţate în luna mai, criteriile de admitere şi metodologia putând fi consultate pe site-ul universităţii, la adresa www.ugal.ro, secţiunea "admitere".

Citit 2754 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 11:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.