Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Cine se înscrie în lunile aprilie-mai beneficiază de o reducere de zece la sută din taxa de examen


Admiterea la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi va începe cu cel puţin două luni înainte de termenul obişnuit. Conducerea instituţiei a anunţat că va organiza o sesiune de preînscrieri, în lunile aprilie-mai, chiar înainte ca potenţialii candidaţi să susţină examenul de bacalaureat.

Înscrieri înainte de bacalaureat
"Vom avea o sesiune de preînscrieri în aprilie sau în mai, la care vor putea să vină atât cei care au susţinut bacalaureatul în anii trecuţi, cât şi cei care încă nu au susţinut acest examen. Nu este vorba despre o înscriere propriu-zisă, ci despre una virtuală, care ne oferă nouă posibilitatea de a avea o idee cu privire la numărul de candidaţi pe care îi vom avea în vară. Avantajul celor care se vor înscrie în aprilie-mai este că vor beneficia de o reducere de 10 la sută la plata taxei de înscriere. Aşadar, dacă un candidat se prezintă la preînscrieri, atunci când va veni cu dosarul propriu-zis, după ce va lua bacalaureatul, va plăti doar 135 de lei, în loc de 150 de lei la fiecare facultate pentru care optează", a explicat prorectorul Anca Gâţă.

Preînscrierea nu obligă la nimic
Conducerea "Dunării de Jos" mai spune că preînscrierea nu obligă pe nimeni cu nimic. "Ei sunt candidaţi virtuali, dacă doresc îşi vor depune dosarul la noi, dacă nu, sunt liberi să opteze pentru orice altă instituţie. La fel cum, dacă nu îşi vor lua bacalaureatul, nu îşi vor mai putea depune dosarul. Din punctul nostru de vedere este o aliniere la practicile universităţilor din străinătate. În Statele Unite, de exemplu, elevii îşi aleg universitatea cu un an înainte să termine liceul", a mai spus prorectorul Anca Gâţă.
Deocamdată, sistemul se va aplica doar pentru admiterea la studiile de licenţă, întrucât admiterea la masterat se va desfăşura în toamnă. Taxa de înscriere a fost deja stabilită, 150 de lei pentru fiecare facultate, indiferent de numărul de specializări pentru care optează candidatul, examenul urmând să se desfăşoare în luna iulie. Numărul de locuri care vor fi scoase la concurs vor fi anunţate în luna mai, criteriile de admitere şi metodologia putând fi consultate pe site-ul universităţii, la adresa www.ugal.ro, secţiunea "admitere".

Citit 2528 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 11:29

5 comentarii

 • postat de Cristi Miercuri, 13 Martie 2013 17:48 Link la comentariu
  0
  0

  Cei care se inscriu in aprilie-mai "sunt candidati virtuali" din spusele conducerii, dar sa nu uitam, la cum este invatamantul in Romania o sa se ajunga sa se inscrie "virtuali" de la clasa zero. Ce spui tu "conducere" de aceasta idee?

  Raportează
 • postat de unul Miercuri, 13 Martie 2013 12:40 Link la comentariu
  0
  0

  Cu asta se lauda universitatea dunarea de jos din galati... cu reducere de 10% care inseamna 15 lei, care este echivalentul unui pachet de tigari PENIBIL

  Poate doamna prorectorul Anca Gâţă, si restul conducerii cred ca o sa aiba o multime de "candidati virtuali", iar acesti "virtuali candidati" trebuie sa se inscrie, pentru ca acesta inscriere presupune statul la o coada interminabila, si care au in fata lor un functionar al universitatii sictirit si plictisit de munca pe care trebuie sa o faca... doar pentru cei 15 lei reducere pe care il ofera ei pentru stundetii care vor sa urmeze universitatea dunarea de jos?!

  propun ca plaja de reduci sa fie mare... de la pensionari, someri pana la femei insarcinate, poate as devine si universitatea mai atractiva...

  cea mai proasta idei intalnita pana acum de mine...

  Raportează
 • postat de ss Miercuri, 13 Martie 2013 08:58 Link la comentariu
  0
  0

  Referitor la centre universitare puternice Brasov nu are ce cauta in aceasta enumerare chiar daca e mentionat "in jur".......marile centre universitare din Romania sunt Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca, Timisoara, poate si Targu Mures.

  Raportează
 • postat de ss Miercuri, 13 Martie 2013 08:48 Link la comentariu
  0
  0

  Ce jos a ajuns Univ. Dunarea de Jos, se apropie cu pasi repezi de SRL-uri gen Spiru Haret.....toti bunicii sunt invitati sa-si faca studiile la care au visat in tinerete insa nu au putut trece examenul de admitere. Oferiti reducere la pensionari.....marketing!

  Raportează
 • postat de un viitor srudent Miercuri, 13 Martie 2013 07:11 Link la comentariu
  0
  0

  Ptr a acoperi mai bine posibilele intentii de urmare a unei facultati la Galati, decit sa initiati actiuni fara rost, care nu au nici un efect asupra ''tintelor'', mai bine decalati sesiunea de examene de admitere.
  Cind aveti in jur centre universitare puternice Iasi, Bucuresti, Brasov, voi puneti admiterea fix in aceeasi perioada cu ele.
  Dar unde cap nu e................

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.