Şcoala Nr. 29 a câştigat Marele Premiu la Conferinţa europeană Etwinning

Şcoala Nr. 29 a câştigat Marele Premiu  la Conferinţa europeană Etwinning
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii clasei a VII-a B de la Şcoala Nr. 29, coordonaţi de profesoara de limba şi literatura engleză Artemiza Lovin, au câştigat, pe 14 martie, în cadrul Conferinţei europene Etwinning de la Lisabona, Premiul I la categoria de vârstă 12-15 ani, dar şi Marele Premiu pentru proiectul „Rainbow Village”, considerat a fi cel mai bun dintre cele intrate în competiţie în 2013. Proiectul fost iniţiat de profesori coordonatori din Grecia şi Franţa, la care au participat ca parteneri şcoli din România, Italia, Marea Britanie, Turcia, Slovacia şi Polonia.

Pornind de la ideea că planeta a fost distrusă de încălzirea globală, elevii şi profesorii au constat creat o lume fictivă, o comunitate cu propriile legi şi propria Constituţie.

„Meseria de educator - una privilegiată”

„Eu consider că meseria de educator este una privilegiată, deoarece noi, formatorii, avem privilegiul şi responsabilitatea de a ne modela propriul viitor, dar şi pe acela al copiilor noştri. Succesul acestui proiect a fost dat de faptul că învaţă elevii noţiunea de cetăţenie activă, prin joc, dezvoltându-le competenţe civice, de comunicare, colaborare şi, nu în ultimul rând, competenţele digitale, atât de necesare profesionistului de mâine. Povestea începe într-o zi apocaliptică pentru planeta noastră distrusă din cauza încălzirii globale. Elevii găsesc o scară şi urcă deasupra curcubeului, unde descoperă o nouă lume. În colaborare cu partenerii lor de peste hotare, elevii au construit propria comunitate, şi-au luat noi identităţi, au desenat harta satului de dincolo de curcubeu, au făcut câte un model folosind materiale reciclabile, au organizat campanii electorale pentru alegerea primarului, au scris noi legi, propria constituţie, au desenat steagul şi emblema comunităţii, şi-au ales primarul şi au finalizat proiectul cu o petrecere în cadrul căreia au gătit după reţete culinare specifice fiecărei ţări. Văzând ceea ce pot face elevi de 13 ani într-un spaţiu virtual, am încredere în viitorul ce se aşterne frumos în faţa noastră”, ne povesteşte profesoara Artemiza Lovin.

Aventura continuă şi în anul acesta şcolar cu proiectul „School Over the Rainbow”, în cadrul căruia proiectează o şcoală ideală concepută de elevii şi profesorii din cele opt ţări partenere.

Toate produsele activităţii eTwinning sunt găzduite de blogul proiectului: http://therainbowvillageproject.blogspot.com.

Etwinning este o comunitate a şcolilor ce implică aproape 200.000 de cadre didactice din Europa, fiind un program finanţat de către Comisia Europeană.

Citit 4646 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2013 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.