Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
6 comentarii

Elevii clasei a VII-a B de la Şcoala Nr. 29, coordonaţi de profesoara de limba şi literatura engleză Artemiza Lovin, au câştigat, pe 14 martie, în cadrul Conferinţei europene Etwinning de la Lisabona, Premiul I la categoria de vârstă 12-15 ani, dar şi Marele Premiu pentru proiectul „Rainbow Village”, considerat a fi cel mai bun dintre cele intrate în competiţie în 2013. Proiectul fost iniţiat de profesori coordonatori din Grecia şi Franţa, la care au participat ca parteneri şcoli din România, Italia, Marea Britanie, Turcia, Slovacia şi Polonia.
Pornind de la ideea că planeta a fost distrusă de încălzirea globală, elevii şi profesorii au constat creat o lume fictivă, o comunitate cu propriile legi şi propria Constituţie.

„Meseria de educator - una privilegiată”

„Eu consider că meseria de educator este una privilegiată, deoarece noi, formatorii, avem privilegiul şi responsabilitatea de a ne modela propriul viitor, dar şi pe acela al copiilor noştri. Succesul acestui proiect a fost dat de faptul că învaţă elevii noţiunea de cetăţenie activă, prin joc, dezvoltându-le competenţe civice, de comunicare, colaborare şi, nu în ultimul rând, competenţele digitale, atât de necesare profesionistului de mâine. Povestea începe într-o zi apocaliptică pentru planeta noastră distrusă din cauza încălzirii globale. Elevii găsesc o scară şi urcă deasupra curcubeului, unde descoperă o nouă lume. În colaborare cu partenerii lor de peste hotare, elevii au construit propria comunitate, şi-au luat noi identităţi, au desenat harta satului de dincolo de curcubeu, au făcut câte un model folosind materiale reciclabile, au organizat campanii electorale pentru alegerea primarului, au scris noi legi, propria constituţie, au desenat steagul şi emblema comunităţii, şi-au ales primarul şi au finalizat proiectul cu o petrecere în cadrul căreia au gătit după reţete culinare specifice fiecărei ţări. Văzând ceea ce pot face elevi de 13 ani într-un spaţiu virtual, am încredere în viitorul ce se aşterne frumos în faţa noastră”, ne povesteşte profesoara Artemiza Lovin.
Aventura continuă şi în anul acesta şcolar cu proiectul „School Over the Rainbow”, în cadrul căruia proiectează o şcoală ideală concepută de elevii şi profesorii din cele opt ţări partenere.
Toate produsele activităţii eTwinning sunt găzduite de blogul proiectului: http://therainbowvillageproject.blogspot.com.
Etwinning este o comunitate a şcolilor ce implică aproape 200.000 de cadre didactice din Europa, fiind un program finanţat de către Comisia Europeană.


Citit 4005 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2013 17:06

6 comentarii

 • postat de Victoria are pile... Sâmbătă, 30 Martie 2013 21:17 Link la comentariu
  4
  0

  Asa este! Victoria Georgescu este o rusine pentru catedra de religie. Si pe deasupra vorbeste pe la coturi ca Rodica Balan nu este buna de nimic . Cadouri doamna profesoara ca doar ,,DAR DIN DAR SE FACE RAI,, - nu degeaba predati religia ....Se spune ca sunteti prietena cu d-na Bejan de aia va tine in brate nenea de la inspectorat...

  Raportează
 • postat de Georgescu Victoria egal spaga Sâmbătă, 30 Martie 2013 21:09 Link la comentariu
  1
  0

  Pentru ,, religia in sc 29,,. Esti in eroare prietene , profa de religie care asteapta cadouri si sufera de bagare in seama se numeste Georgescu Victoria, este consilier educativ si are numai cuvinte de lauda la adresa directoarei. Aceasta mironosita cere pe fata mici atentii de la parintii care vor note mari pentru copiii lor.

  Raportează
 • postat de Religia in scoala 29 Joi, 28 Martie 2013 15:41 Link la comentariu
  0
  0

  Foarte urat ca profesorii de religie se dedau la stfel de practici oculte. Am inteles ca profesoara Dutu Mariana are o problema cu elevii claselor mai mici care nu stiu Tatal Nostru sau Crezul si ca pune note mici ca sa-i oblige sa se apropie de cele sfinte. Se stie ca este apropiata inspectorului scolar de religie si ca acesta se preface ca nu vede metodele de predare din scoala 29. Doamna profesoara , daca nu sunteti in stare sa face un elev sa iubeasca religia si sa-l indrumati pe drumul credintei , de ce mai veniti la ore? Aveti nevoie de un salariu si sunteti dornica de afirmare ? Alo, inspectoratul , Arhiepiscopia, IPS CASIAN.... luati atitudine .......Ne-am saturat de fitele profesorilor de romana si matematica la care trebuie sa cotizezi sa nu strice mediile elevilor , acum transformati si religia in instrument de presiune? Dumnezeu sa va ajute...ca aveti nevoie!

  Raportează
 • postat de Spagi si cadouri la ora de religie Joi, 28 Martie 2013 08:27 Link la comentariu
  0
  0

  Felicitari pentru rezultate , nu este prima data cand d-na Lovin aduce un plus valoare scolii 29. Ar trebui ca toate cadrele didactice sa fie preocupate de nivelul actului educational si nu de primirea cadourilor din partea elevilor. Ma refer aici la doamna de religie Dutu Mariana care daca nu primeste micile atentii cuvenite!? da note mici pentru a arata parintilor ca ea exista si trebuie bagata in seama. Cum este posibil ca un profesor de RELIGIE sa acorde note mici pe motiv ca de 8 martie a primit prea putin? Nu am calitatea cuvenita de a face un protest impotriva unor astfel de practici neortodoxe care se accepta la scoala 29 din Galati dar ar trebui ca parintii elevilor indrumati pe calea religiei de aceata ,,profesoara,, Dutu Mariana sa mearga la Arhiepiscop si sa-i spuna despre modul in care se preda religia la scoala 29. Eu incurajez pe toti parintii sa semnaleze aceste neregului pentru ca religia sa fie o disciplina care sa-i atraga pe elevi nu sa-i indeparteze de Biserica. La mai multe cadouri doamna Dutu Mariana

  Raportează
 • postat de ionut Joi, 28 Martie 2013 08:25 Link la comentariu
  1
  0

  nu mai laudati profesoara Matei Rodica , la inceputul carieirei prin 90 numai cu pilele tinea... acum ca sunt matur realizez ...

  Raportează
 • postat de IC Joi, 28 Martie 2013 06:18 Link la comentariu
  1
  1

  Felicitari conducerii si profesorilor de la aceasta scoala . Nu numai la romana a avut si are,aceasta scoala, profesori excelenti ,are si la alte discipline ,a-si remarca matematica. Profesoara de matematica Rodica Matei a fost pentru cei trei baieti ai mei , baza scarii , a curcubeului pe care au urcat in pregatire si in IT si au putut sa vada si sa traiasca in " Real cities civilization" , departe de ramura autohtona a curcubeului.Inca o data felicitari ,planeta trebuie aparata prin orice mijloace ,dupa puterea fiecaruia ,poate acesti copii ,ajunsi la maturitate vor avea ocazia sa scape Romania de gunoaie....si la propiu si la figurat. Apropo, prima schimbare majora in care este implicata scoala 29 este aceia ca a luat-o inaintea scolii din Mazepa I ,considerata cea mai sic inainte de '89 ,aceasta fiindca era situata in cartierul nomenclaturistilor pcr....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.