Igiena mâinilor, mai eficientă decât medicamentele! Campanie de informare în mai multe locaţii din Galaţi

Igiena mâinilor, mai eficientă decât medicamentele! Campanie de informare în mai multe locaţii din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania „Igiena mâinilor” se va desfăşura, în perioada 7-10 mai, la Galaţi şi va cuprinde mai multe evenimente, cel mai important fiind întâlnirea cu elevii mai multor şcoli şi licee, la Dunărea Mall (în Micro 18), joi, 9 mai, începând cu ora 10,00. Organizatorul campaniei este Grupul Farmaciilor independente Ethica, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Organizaţia Nonguvernamentală „Tinerii şi viitorul”.

Sărbătoare internaţională din 2009

În octombrie 2004, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat Programul privind Siguranţa Pacientului (WHO Patient Safety), a cărui primă iniţiativă a fost „Îngrijiri de sănătate în condiţii de curăţenie înseamnă asistenţă medicală mai sigură (Clean Care is Safer Care - CCSC)”. CCSC a instituit, începând cu 5 mai 2009, evenimentul anual „Igiena mâinilor: Sănătate şi viaţă”, având ca scop îmbunătăţirea practicilor privind igiena mâinii în rândul personalului medical, dar şi în rândul publicului. Devenită Zi Internaţională a Igienei Mâinii, ziua de 5 mai este marcată în ţara noastră, începând cu  anul 2011, prin diverse acţiuni, campanii şi mese rotunde.

Reguli simple, la îndemână

Grupul farmaciilor independente „Ethica” lansează Campania „Igiena mâinilor”, având ca temă: „Metode şi mijloace de îmbunătăţire a igienei mâinilor” şi sloganul: „Igiena mâinilor – mai eficientă decât medicamentele!“.

„Dorim să facem cunoscut, mai ales tinerilor, care sunt cele cinci momente privind igiena mâinilor, incluse în Îndreptarul OMS - o modalitate inovatoare de înţelegere, monitorizare şi acţiune privind igiena mâinii”, declară farmacistul  primar Aneta Badea, coordonator grup Ethica Galaţi, adăugând: „Un studiu efectuat pe 900 de persoane, publicat în prestigioasa revistă medicală Lancet în 2005, a relevat potenţialul deosebit al unui gest elementar de igienă precum spălarea corectă cu apă şi săpun a mâinilor: scăderea cu 50 la sută a numărului cazurilor de pneumonie şi diaree, şi cu 34 la sută a infecţiilor cutanate”. În cadrul campaniei, informarea populaţiei se va face prin: postere afişate în farmaciile participante, dar şi în şcoli,  spitale, locuri publice; flyere, anunţuri în presă şi întâlniri cu elevi din unităţi de învăţământ gimnaziale şi liceale.

Citit 1802 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2013 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.