Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

18 licee s-au înscris ieri la startul Spring Day, manifestare a tinereţii menită a marca apartenenţa la marile valori europene. Organizator - Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Galaţi, care i-a antrenat pe elevi la întrecerea cultural-culinară ce a surprins specificitatea fiecărui popor în parte. Fiecare echipaj a susţinut două probe. Cea de artă culinară a încântat ochiul privitorilor cu gustoase bucate tradiţionale. Ana Maria Vasiliu şi Mariana Nacu, de la DJTS, „s-au sacrificat” şi au degustat mâncărurile dulci, acre, usturoiate, sărate, piperate... De înaltă ţinută a fost şi spectacolul susţinut de fiecare echipă în parte, cu dansurile, cânturile, melosurile şi costumele reprezentative ale ţării prezentate. Juriul a apreciat sârguinţa cu care s-au documentat liceenii şi modul în care au surprins aspectele ce ţin de tradiţie şi spiritualitate. Am admirat costumele, ambientul pe coardă de vioară, bucatele cehe şi "una bucată Kafka", în carne şi oase, întruchipate de elevii Liceului Emil Racoviţă. Seminariştii ne-au îmbiat cu turta dulce din Lituania, iar „slovacii” de la „Mircea Eliade” cu ochioase salate de fructe aşezate într-o spirală a ascensiunii.

Citit 4081 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2013 17:15

5 comentarii

 • postat de Camelia Nenu Marți, 14 Mai 2013 13:03 Link la comentariu
  0
  0

  Am facut o greseala - Locul II - Liceul Teoretic Mircea Eliade. Scuze! Și din nou felicitari tuturor!

  Raportează
 • postat de eu Luni, 13 Mai 2013 21:28 Link la comentariu
  0
  0

  Cine esti, Camelia Nenu?

  Raportează
 • postat de INA Luni, 13 Mai 2013 17:21 Link la comentariu
  0
  0

  pentru elevii de la Pechea, primăvara începe cu Spring Day, asta pentru că ieşirile lor sunt mai rare. Au venit la această manifestare cu tot sufletul şi cu plăcerea pe care numai un copil de vârsta lor o simte.Este o echipă nou închegată, pentru că cei care au fost în anii trecuţi, deja sunt studenţi. Mulţumim organizatorilor pentru căldura cu care ne-au primit şi juriului pentru intransigenţă.

  Raportează
 • postat de CAMELIA NENU Duminică, 12 Mai 2013 11:51 Link la comentariu
  0
  0

  SPRING DAY IN EUROPE
  MULTUMI VIAŢA LIBERĂ! SUNTEŢI MEREU ALĂTURI DE CJE GALAŢI, DECI DE VIITORUL ACESTEI ŢĂRI!

  9 MAI - In fiecare an Consiliul Judeţean al Elevilor organizeaza campania „Spring Day” pe marginea tematicii europene. Fiecare liceu trage la sort o tara din Uniunea Europeana pe care trebuie sa o reprezinte printr-un stand cu mancare traditionala, sa-i cante imnul, sa-i prezinte vesmantul, dansul sau orice alt element de referinta.
  Anul acesta proiectul s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenților din Galați şi au participa, din păcate, doar 18 licee din județul Galați. Fiecare liceu a tras la sorți o țară din Uniunea Europeană pe care trebuia să o reprezinte în două etape.
  Etapa I consta într-un stand unde elevii trebuiau să prezinte: mâncarea tradițonală, costumele specifice, obiectivele turistice din țara respectivă.
  Etapa a doua s-a desfăşurat pe scenă, fiecare liceu prezentând un show de 10 minute, care începea cu intonarea imnului şi continua cu cântece, dansuri sau informaţii despre ţara reprezentată.
  Sala s-a ridicat de 18 ori în picioare pentru a asculta cu respectul cuvenit imnurile.
  Partenerii elevilor în acest proiect au fost: Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, ISJ Galaţi, Palatul Copiilor şi Casa de Cultură a Studenţilor.
  Damna director Ana Maria Vasiliu şi Mariana Nacu, de la DJTS, s-au ocupat de finanţarea activităţii, liceele câştigătoare fiind premiate şi anul acesta, toţi participanţii au primit diplome, iar domnii profesori adeverinţe.
  Preşedintele juriului a fost Doamna Insp. Şc. Adj. Diamanta Bulai, ajutată de o echipa foarte atentă la detalii. Membrii juriului au fost: Ana Secrieru şi Mihai Şonei ( IŞJ), Ana Maria Vasiliu şi Mariana Nacu (DJTS), Camelia Nenu, Mihaela Brumar, Camelia Cozma, Gabriela Rusu (Palatul Copiilor), Marilena Panait ( CJE).
  Castigatorii concursului:
   Locul III - Liceul "Mircea Eliade"
   Locul II - Liceul "Emil Racovita"
   Locul I - Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea

  Felicităm toate echipajele şi în special echipa liceului din Pechea formată din:
  -Nastase Cristina 9 A
  -Nedelcu George 9A
  -Lazăr Cosmina 9 B
  -Enche Ionuț 9 B
  -Ivașcu Claudia 10 A
  -Ionuț Ciubotaru 10 A
  -Aldea Raluca 10 A
  -Alin Ionescu 10 A
  Și vream să le mulțumi celor care ne-au ajuta și fetelor care au făcut mâncarea
  -Bejan Mihaela 9 A
  -Ivașcu Elena 9 A
  -Călin Doina 9 A
  -Ivașcu Ionela 9 A
  -Neagu Maria 9 A
  -Dima Mihaela 9 A
  -Mușat Marian 9 A

  TOTI ELEVII SI PROFESORII LOR AU FOST MINUNATI, IAR LUCRURILE RELE SA NU VA DESCURAJEZE, E CLAR CA DOAR ASA INTELEGEM CA PADUREA ARE SI USCATURI. DECI SA CONTINUAM CURATIREA EI. PRIMAVARA URMATOARE VA FI SI MAI FRUMOASA! NU?
  Prof. Camelia Nenu

  Raportează
 • postat de Nobel Vineri, 10 Mai 2013 08:36 Link la comentariu
  0
  0

  Mda, frumos eveniment. Elevii s-au straduit sa iasa cat mai bine (precum s-a spus, chiar au gatit pentru aceasta) dar au avut grija organizatorii sa strice toata frumusetea evenimentului. Nu au asigurat conditii pentru bagajele elevilor, lasand camere deschise peste tot, acces nerestrictionat, (inclusiv la etaj)iar cand s-au furat bani si lucruri personale din gentile elevilor, nu si-au asumat nicio raspundere pentru aceasta, ba chiar au interzis accesul la imaginile de pe camerele de supraveghere. Cu siguranta data urmatoare se vor gandi mai bine daca sa mai participe sau nu.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.