Colegiul „Elena Doamna”, în top la olimpiadele tehnologice
Foto: Cele trei olimpice de la Colegiul "Elena Doamna"

Colegiul „Elena Doamna”, în top la olimpiadele tehnologice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toţi elevii din lotul trimis la olimpiadă de această instituţie s-au întors premiaţi * Concurenţii de la Colegiul de Agricultură s-au impus la probele practice


Aşa cum ne-a obişnuit de ani de zile, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” câştigă aproape toate locurile pe podium la olimpiada de profil. Nici 2013 n-a făcut excepţie: instituţia a avut trei elevi calificaţi la faza naţională şi toţi trei au fost premiaţi. De ani buni, prin manualele editate de profesorii gălăţeni şi prin rezultatele de excepţie la concursurile şcolare, „Elena Doamna” reuşeşte să-şi păstreze supremaţia între liceele de profil din ţară.

Ana Georgiana Popa, elevă a acestui colegiu, a câştigat anul acesta premiul I la specializarea analize produse alimentare. Ea a fost pregătită de profesorii Brânzaru Ioana, Cristea Ana Daniela, Dănăila Dana Mirela, Oprea Magdalena Violeta. Premiul al II-lea, la aceeaşi secţiune, a fost câştigat de Ana Olteanu, pregătită de profesorii Brânzaru Ioana şi Ion Dana. Cea de-a treia componentă a lotului gălăţean, Alexandra Alexe, de la clasa profesorilor Ion Dana şi Popescu Carmen, a fost recompensată cu o menţiune I.

Colegiul de Agricultură, cel mai bun la probele practice

Rezultate frumoase au obţinut şi elevii de la Colegiul de Agricultură şi Economie din Tecuci. Verginica Robu - clasa profesoarelor Cristina Moraru şi Oana Gheorghe - a primit premiul al III-lea la Agricultură - Creşterea plantelor. La Creşterea animalelor, cei doi concurenţi din Tecuci, Marcela Opria şi Iuliana Cozma, au luat câte un premiu special pentru cel mai mare punctaj la proba practică. Ambele olimpice au fost pregătite de profesorii Floare Martin şi Cristian Tănasă.

Pedagogicul, cel mai bun la educaţie tehnologică

Premiaţi s-au întors şi elevii din lotul care a reprezentat Galaţiul la faza naţională de Educaţie tehnologică. Aici au excelat elevii de la Colegiul Naţional „C. Negri”: Miruna Andone a câştigat premiul al II-lea, iar Irina Paraschiv a fost recompensată cu un premiu special. Ambele eleve au fost pregătite de profesoara Tiţa Bahrim. Andreea Enciu (de la „Cuza”, profesoară Mihaela Bucur) şi Nicu Perianu (de la Şcoala Nr. 33, profesoară Daniela Roşca) au primit câte o menţiune.

Citit 4651 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.