Vezi unde este cea mai mare concurenţă la concursul de titularizare

Vezi unde este cea mai mare concurenţă la concursul de titularizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

41 de posturi titularizabile în plus faţă de anul trecut


Deşi, conform Legii Educaţiei, unităţile de învăţământ pot solicita să organizeze pe cont propriu concursul de ocupare a posturilor didactice, anul acesta toate au optat pentru organizarea concursului de titularizare în mod centralizat. „Va fi un singur centru de examen, la Liceul Tehnologic de Marină, cu posibilitatea să folosim şi câteva săli de clasă pentru examen la Şcoala Nr. 24. Rămâne de văzut câţi se vor prezenta la examen”, spune inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai.

Inspectoarea generală Laura Marin crede că şcolile au ales sistemul de examen centralizat, deoarece, la titularizarea separată, profesorii nu puteau fi repartizaţi la alte instituţii de învăţământ în cazul în care nu erau consideraţi angajaţi.

Concurenţă de patru pe loc

Spre deosebire de anul trecut, când numărul de catedre titularizabile era de 193, anul acesta s-a ajuns la 234, cu 41 mai multe. Cum numărul candidaţilor este sensibil egal (984 - în 2012, 1001 - în 2013), concurenţa de anul acesta va fi doar de patru pe loc, spre deosebire de anul trecut când a fost cinci pe loc. Cadrele didactice se pot considera norocoase şi pentru faptul că mai au la dispoziţie 318 catedre pentru suplinire calificată, dar şi 1.020 de posturi incomplete, din care se pot forma catedre mozaic.

Bătălie grea la română şi chimie

Cea mai mare concurenţă la titularizare va fi la română şi chimie, discipline unde se ajunge la aproape 17 candidaţi pe loc. La română sut 7 locuri titularizabile şi 113 candidaţi, iar la chimie se bat 17 oameni pentru un singur post titularizabil. Profesorii de biologie nu au nicio catedră cu viabilitate de lungă durată. Cei 25 de candidaţi au însă la dispoziţie 98 de posturi cu viabilitate de scurtă durată.

În schimb, profesorii de matematică vor avea de unde alege, fiind 67 de candidaţi pe 79 de locuri, dintre care 26 titularizabile. Învăţătoarele au libere 149 de posturi, dintre care 57 titularizabile, în condiţiile în care cu doi ani în urmă nu exista niciun post cu viabilitate de minim 4 ani. Ca şi anul trecut, şi în 2013 vor fi probleme cu ocuparea posturilor la clasele primare.

Citit 2356 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2013 10:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.