Evaluare naţională 2013: „Până şi elevii de 7,00 pot lua nota zece”

Evaluare naţională 2013: „Până şi elevii de 7,00 pot lua nota zece”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spune profesorul Mitică Dudău despre subiectele de la matematică * S-a prelungit termenul de depunere al contestaţiilor până la ora 22,00


Bucurie mare, ieri la ieşirea din examen, după proba de matematică la evaluarea naţională. Elevii de la CNVA se lăudau toţi că vor lua zece la această probă, susţinând că subiectele au fost extrem de uşoare. Mai cu capul pe umeri, după ce le-au trecut primii aburi ai fericirii, părinţii au început să gândească şi în perspectivă: „Cum se va face departajarea, dacă toţi vor lua note de zece? E normal să fie lăsată admiterea la mâna profesorilor de desen, religie şi educaţie fizică, numai ca ministerul să se poată lăuda cu promovabilitate bună? În mod clar departajarea la admitere se va face după mediile generale şi nu în funcţie de acest examen”.

„Au dat bani la meditaţii degeaba”

Profesorul de matematică Mitică Dudău, de la Colegiul Naţional „C. Negri” susţine şi el că subiectele au fost foarte uşoare şi adaugă glumind: „Părinţii au dat bani la meditaţii degeaba. Bine, asta doar referindu-ne la acest examen. E drept că s-au ales cu un bagaj de cunoştinţe solid care le va prinde bine la liceu”.

Profesorul de la „C. Negri susţine că se poate lua uşor atât notă de trecere, cât şi nota zece: „Elevii care în mod obişnuit la clasă luau nota 7,00, acum pot lua 10,00 fără nicio problemă”, spune Mitică Dudău.

Inspectoarea generală, Laura Marin, profesoară de matematică, spune că subiectele au fost foarte uşoare pentru elevii de la CNVA, în timp ce pentru cei din mediul rural au fost doar „abordabile”. 

Contestaţiile sâmbătă, până în ora 22,00

Conform calendarului, primele rezultate ar trebui să fie afişate sâmbătă,  pe 29 iunie, până în ora 16,00. Candidaţii pot depune contestaţiile în aceeaşi zi, în intervalul 16,00 – 22,00. Deşi iniţial ministerul anunţase ca termen limită ora 20,00, a prelungit cu încă două ore perioada de depunere a cererilor. Notele finale se vor afişa pe 3 iulie, urmând ca din data de 5 iulie să înceapă completarea fişelor cu opţiuni pentru admiterea în liceu.

Citit 5543 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.