Cum alegi la ce liceu din Galaţi te înscrii

Cum alegi la ce liceu din Galaţi te înscrii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Candidaţii trebuie să ştie că ultimele medii de intrare la liceele bune vor fi mai mari decât cele de anul trecut * „Viaţa liberă” publică pe site, cu sprijinul ISJ, ierarhia judeţeană a mediilor de admitere


După afişarea rezultatelor la contestaţii, emoţiile candidaţilor la admiterea la liceu vor creşte, în aşteptarea ierarhiei judeţene a mediilor, după care vor începe să facă tot felul de calcule pentru a estima dacă vor intra la liceele şi specializările pe care şi le doresc. Un sprijin în orientarea elevilor sunt mediile cu care s-a intrat anul trecut la licee. Însă trebuie menţionat că anul acesta mediile elevilor buni sunt simţitor mai mari. Acest lucru se poate estima şi numai după numărul notelor de 10,00 de la matematică. Dacă anul trecut au fost doar 157 de note maxime, în 2013 sunt 268. Deci elevii trebuie să treacă mai multe opţiuni pe fişele de admitere, pentru a fi siguri că vor prinde un loc la liceu.

Medii de top absolut la CNVA

Aşa cum ne-am obişnuit deja, când vine vorba de mediile cele mai mari la admitere, CNVA-ul este cel care ocupă toate locurile fruntaşe. Aici ultima medie de intrare la specializarea ştiinţe sociale a fost 9,50. Însă la matematică-informatică bilingv, ultima medie a fost 9,91! Adică 28 de elevi s-au îngrămădit doar în cele 9 sutimi! De altfel, această specializare a fost una de top chiar şi la nivel naţional.

Pe locul al doilea, în topul liceelor gălăţene, s-a situat Colegiul Naţional „C. Negri”, unde s-a intrat cu 9,43 ultima medie la ştiinţele naturii, urmat de 9,33, la matematică-informatică.  Cu toate acestea, Pedagogicul a avut anul trecut şi două specializări unde s-a intrat cu medii de 8,93 – ştiinţe sociale şi filologie. 

Pe locul al treilea în top s-au situat la egalitate CNMK-ul şi „Spiru Haret” din Tecuci, unde ultimele medii la specializarea ştiinţele naturii au fost 9,22. 

CNMK-ul este liceul unde cea mai mică medie de intrare (filologie) a fost 8,99.  

Licee cu ultima medie de intrare 8,00 

La Colegiul „Cuza” s-a intrat cu medii ultime între 8,94 şi 8,32, excepţie făcând specializarea franceză bilingv, unde ultima medie a fost 7,71. La Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, ultimele medii de admitere s-au situat între 8,59 şi 8,45. Liceul Teoretic „Dunărea” este o altă instituţie gălăţeană la care ultimele medii au fost mai mari de 8,00 (8,29 la  ştiinţele naturii şi 8,07 la ştiinţe sociale). 

Licee cu ultima medie peste 7,00

La Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci, ultima medie de intrare a fost 7,17. Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (fostul Asachi) ultimele medii de intrare s-au situat într-un interval destul de mic – de la 7,43 la 7, 38, pentru toate cele trei specializări. Şi la Colegiul Economic s-a intrat cu medii ultime între 7,96 şi 7,66, excepţie făcând profilul bilingv, unde ultima medie a fost 6,18. 

Matematică-informatică cu medii sub 7,00

Au fost şi câteva specializări de la profil real unde ultimele medii de admitere au fost sub 7,00. Printre acestea se numără şi Liceul „Sf. Maria”, unde la matematic –informatică s-a intrat cu 6,76. La ştiinţele naturii s-a intrat cu medie mai mică de 7,00 la Liceul „Eremia Grigorescu” din Tg. Bujor, „Costache Conachi” din Pechea şi „Paul Bujor” din Bereşti.

Repartiţia computerizată pe 16 iulie

Imediat după ce MEC va face publică ierarhia judeţeană a elevilor, pe data de 5, până pe 9 iulie se va începe completarea fişelor cu opţiuni, în prezenţa părinţilor candidaţilor. Concomitent, până pe 10 iulie, părinţii au obligaţia să verifice informaţiile introduse în baza de date de pe fişa martor şi să corecteze eventualele greşeli, operaţie foarte importantă. Pe data de 15 iulie vor fi transmise către comisia centrală ultimele corecturi ale eventualelor erori, urmând ca pe data de 16 iulie să se facă repartiţia computerizată. Foarte important este faptul că, pentru a-şi rezerva locul, între 17 şi 26 iulie, elevii consideraţi admişi în prima etapă trebuie să-şi depună dosarele de înscriere la liceele unde au intrat.

Pentru elevii care nu au fost admişi în prima etapă, se va organiza o a doua admitere pe locurile rămase libere între 17 şi 25 iulie. Completarea fişelor se face până pe data de 22 iulie, iar repartiţia computerizată va fi pe 25 iulie.

Citit 16212 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2013 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.