Rămânem fără oamenii de valoare: Învăţătoarea Maricica Stanciu s-a stins din viaţă

Rămânem fără oamenii de valoare: Învăţătoarea Maricica Stanciu s-a stins din viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Învăţătoarea Maricica Stanciu de la Şcoala Nr. 13 - una dintre dăscăliţele model din învăţământul gălăţean - s-a stins din viaţă, miercuri dimineaţă. Colegii care o aşteptau, ca în fiecare an, la şcoală, ca să-i pună în mişcare cu pofta ei de muncă, au rămas stupefiaţi să afle că a fost răpusă de o boală care a evoluat foarte rapid.

„Parcă avea nu ştiu ce presimţiri. La sfârşitul anului şcolar trecut, a făcut o serbare foarte frumoasă. A repetat serbarea de trei ori, astfel încât să poată fi văzută de toţi. Aşa va rămâne în memoria tuturor colegilor. Era motorul care punea şcoala în mişcare de mai bine de 20 de ani, de când lucrează la noi. Era un om activ, deschis, îi plăcea meseria, punea mult suflet în orice făcea. Tot timpul venea cu câte o idee, tot timpul ne ţinea la curent cu noutăţile. Ea este cea care a implementat primele proiecte în şcoala noastră şi probabil printre primele proiecte din învăţământul gălăţean. Nu este învăţător care să n-o cunoască prin multitudinea de acţiuni în care s-a implicat. A fost metodist la Casa Corpului Didactic, a scris la revista Şcoala gălăţeană, este omul care ne uimea întotdeauna şi ne făcea să ne întrebăm cum de avea timp pentru atâtea lucruri şi unde găsea atâta energie. Va rămâne un gol în învăţământ, acum, după plecarea ei. Sper ca Dumnezeu s-o aşeze în rândul celor drepţi şi să-i dea de treabă, pentru că nu suporta să nu aibă nimic de făcut”, ne-a spus plângând directoarea Şcolii Nr. 13, Luminiţa Chiriac.

Va fi un început de şcoală trist şi pentru elevii săi de la clasa a III-a, care-şi aşteptau dăscăliţa după vacanţă, pentru că mai aveau de învăţat şi de făcut o sumedenie de lucruri împreună. Dumnezeu s-o odihnească!

Citit 9044 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2013 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.