Începe școala/ Cât costă să-ţi pregăteşti copilul pentru liceu

Începe școala/ Cât costă să-ţi pregăteşti copilul pentru liceu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ceva mai scump costă începutul anului şcolar pentru cei de clasele a XI-a şi a XII-a, care trebuie să-şi achiziţioneze manualele pe cont propriu


Părinţii care au un licean în familie răsuflă ceva mai uşuraţi. Cheltuielile sunt mult mai mici la început de an şcolar comparativ cu cele făcute pentru şcoala primară sau gimnazială. Cei mai conştiincioşi cumpără în jur de zece caiete studenţeşti, alţii maxim două pe care scriu la toate materiile. În funcţie de bugetul familiei, rămân aceleaşi investiţii în „blazonul” adolescentului - în adidaşi, rucsac şi trening de firmă, în jur de 600 de lei.

Uniformă solicită numai câteva licee, pentru că, de regulă, blugii devin uniforma universal valabilă pentru toţi liceenii. Cei care totuşi, măcar în clasa a IX-a trebuie să-şi cumpere costumaţia aleasă de liceu au de plătit în jur de 100 de lei pe sacou, 50 de lei o vestă sau o fustă, 70 de lei un sarafan sau un pantalon.

Cei din clasele mai mari, în loc de pantaloni de stofă, vor opta pentru blugi, iar aici preţurile variază de la 50 la 150 de lei. Preţurile cămăşilor, în funcţie de material, variază de la 35 la 70 de lei.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

 

Citit 1445 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2013 05:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.