Burse de miliarde pentru studenţii de la „Danubius” (P)

Burse de miliarde pentru studenţii de la „Danubius” (P)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul lucru care ne trece prin minte când auzim de o universitate privată este taxa. Nu mai puţin adevărat este că, în ultimii ani, acelaşi gând îl avem şi pentru universităţile de stat ai căror studenţi admişi la locurile cu taxă plătesc, în unele cazuri, mai mult decât cei de la universităţile particulare.

Rigorile impuse de învăţământul particular înlătură, treptat, candidaţii care se înscriau la facultate din cu totul alte motive decât hotărârea de a învăţa şi de a acumula cunoştinţele care stau la baza profesiei, indiferent care ar fi aceasta. Din respect pentru studenţi, dar mai ales pentru părinţii acestora care doresc să investească într-un învăţământ de calitate pentru copiii lor, Universitatea „Danubius” nu face rabat de la aceste rigori, investind enorm în primul rând în resursa umană, studenţii danubieni fiind instruiţi de profesori de renume naţional şi internaţional. Este universitatea care a reuşit să construiască la Galaţi cel mai modern campus din zonă în spaţiile căruia studentul este răsfăţat cu mobilier de cea mai bună calitate, cu zeci de mii de volume, reviste, cursuri de specialitate prezente în bibliotecă, cu InfoDeskuri gata să informeze la o simplă atingere a ecranului, cu platforme electronice de învăţământ, calculatoare de ultimă generaţie în laboratoarele de informatică etc.

Toate acestea pentru calitatea învăţării şi pentru a scoate garoul percepţiei total greşite care a planat mulţi ani asupra învăţământului universitar privat.

Din ce în ce mai mulţi absolvenţi de liceu, buni, performanţi, aleg în ultimii ani să trăiască viaţa de student la Universitatea „Danubius” din Galaţi care răsplăteşte şi încurajează munca acestor tineri acordându-le burse de merit. Astfel, zeci de absolvenţi de liceu care au promovat Bacalaureatul cu cel puţin 9.30 nu vor plăti taxa pentru primul an de studii şi nici pentru anii următori dacă reuşesc să rămână de 10. Meritul este recunoscut studenţilor danubieni care obţin media anuală de cel puţin 9,25. Astfel, taxa este redusă pentru medii cuprinse între 9,76 - 9,99 cu 75%, pentru medii cuprinse între 9,51 – 9,75 cu 50% şi pentru medii cuprinse între 9,25 – 9,50 cu 25%.

Tot la categoria merit sunt plasate şi bursele speciale şi premiile acordate frecvent de conducerea acestei instituţii de învăţământ superior studenţilor câştigători ai diferitelor competiţii ştiinţifice, studenţilor activi şi voluntari care se implică în organizarea diferitelor evenimente (conferinţe, acţiuni caritabile, spectacole, concursuri etc.) derulate în ţară şi în străinătate.

Mai mult, de anul trecut, rectorul Universităţii „Danubius”, Andy Puşcă, a primit cu mult interes propunerea de a institui şi o bursă de excelenţă acordată de absolvenţi ai acestei universităţi studenţilor care obţin medii de peste 9,50. Astfel, pe lângă scutirea de plata taxei sau reducerea acesteia, studentul primeşte lunar şi suma de 100 de euro.

Există şi studenţi care se află în întreţinerea aceleiaşi familii sau care provin din mediul rural, studenţi care au situaţii familiale deosebite (unul dintre părinţi decedat, situaţii de boală, situaţii financiare deosebite). Pentru aceste cazuri, Universitatea „Danubius” acordă burse sociale, scutind de plata taxei sau reducând substanţial taxa de şcolarizare în funcţie de fiecare caz.

Astfel, Universitatea „Danu-bius”, instituţie de învăţământ superior particulară, răsplăteşte prin burse atât performanţa studenţilor, cât şi dorinţa de a studia a tinerilor a căror situaţie financiară nu le-ar permite să îşi valorifice potenţialul.

Cifrele vorbesc! Doar în anul universitar 2012–2013, peste 500 de studenţi au fost bursieri, suma alocată de Universitatea „Danubius” burselor de merit şi celor sociale depăşind un miliard de lei, sumă care se pare că va fi depăşită în noul an universitar, dacă avem în vedere numărul crescut al candidaţilor merituoşi care au optat pentru a urma cursurile acestei universităţi.

 

 

Universitatea Danubius,

Şef Birou Relaţii Publice,

Ana Alina DUMITRACHE

Citit 2960 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2013 15:20