PREMIERĂ/ Masterat româno-chinez de Teatru muzical, la Universitatea "Dunărea de Jos"

PREMIERĂ/ Masterat româno-chinez de Teatru muzical, la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” are, în oferta de masterate pentru anul universitar 2013 / 2014, un program inedit. Este vorba despre Masteratul internaţional de Teatru Muzical, realizat în colaborare cu Academia Centrală de Dramă din Beijing, China. Timp de trei semestre, studenţii vor face cursuri la Facultatea de Arte a universităţii gălăţene, în limba română. În semestrul I din anul al doilea, aceştia vor urma cursurile în limba chineză, chiar la instituţia parteneră din Beijing. Totuşi, licenţa se va susţine în limba română, la universitatea gălăţeană.

Programul de studii masterale include, pe lângă cursuri din domeniul Teatrului Muzical, şi ore de învăţare a limbii chineze în regim obligatoriu şi facultativ. Astfel, la sfârşitul anului I, studenţii vor avea şi examene de verificare a cunoştinţelor lingvistice în domeniul limbii chineze, pentru care se acordă atestat de începător. Un examen asemănător vor susţine şi la sfârşitul anului II, când vor primi un atestat de avansat.

Concursul de admitere la acest master se va desfăşura săptămâna viitoare, la Galaţi, şi va consta în susţinerea a două probe practice şi a unui test de limba franceză sau engleză. Cei interesaţi trebuie să mai ştie că mai au doar câteva zile la dispoziţie pentru a-şi depune dosarul la facultate, înscrierile încheindu-se sâmbătă.

Citit 2942 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2013 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.