Peste 50 de oaspeţi, din patru ţări la Liceul de Artă "D. Cuclin"

Peste 50 de oaspeţi, din patru ţări la Liceul de Artă "D. Cuclin"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

58 de cadre didactice şi elevi din Republica Cehă, Ungaria, Turcia şi Italia, dar şi din Turda se vor afla începând de astăzi în vizită la Liceul de Artă „D. Cuclin”. „Valori culturale sub lupă” (Cultural Values under Magnifying Glass) este titlul proiectului Comenius care va reuni atâţia oaspeţi la amintita instituţie de învăţământ.
„Înainte de a ajunge la Galaţi, s-a mai desfăşurat o acţiune la Turda unde am lucrat la o carte de bucate tradiţionale. La noi, tema va fi „Costum popular stilizat şi tradiţii locale”, motiv pentru care la festivitatea de deschidere de joi, vom vernisa şi o expoziţie cu fotografii cu îmbrăcăminte inspirată din portul popular, imagini care vor sta la baza alcătuirii unui calendar. Pe lângă asistenţa la ore, plimbarea prin oraş, vizita la Biblioteca Judeţeană, oaspeţii vor viziona seara la Teatrul Muzical un spectacol conceput de elevii noştri dar şi de artişti ai Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Se va trece prin tradiţia tuturor genurilor de muzică, pornind de la cea clasică, trecând prin cea populară şi oprindu-ne la melodiile moderne. Punctul culminant al spectacolului va fi prezentarea de modă. Elevii din ţările partenere vor defila în costume care conţin elemente tradiţionale stilizate. Spectacolul va fi presărat cu momente de dans popular şi modern. La sfârşitul săptămânii, oaspeţii vor merge într-un periplu culinar tradiţional în Delta Dunării”, ne pune în temă coordonatoarea proiectului de la Liceul de Artă, profesoara de franceză Ana Larisa Pelin.

Citit 1157 ori Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2013 17:44

1 comentariu

 • postat de ue
  Miercuri, 02 Octombrie 2013 17:42
  89.137.223.***
  Un model de "Asa DA" pentru elevii nostri cat si pentru reprezentantii invatamantului galatean. Mult succes celor implicati si la cat mai multe proiecte lor, dar si altor institutii din invatamantul galatean. Un proiect in plus=un plus de valoare pentru scoala galateana.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.