Oaspeţi din Marea Britanie şi Turcia, la Grădiniţa Nr.7 din Galaţi

Oaspeţi din Marea Britanie şi Turcia, la Grădiniţa Nr.7 din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grădiniţa nr.7 cu program prelungit a avut, vineri, oaspeţi din Marea Britanie şi Turcia, parteneri în cadrul proiectului de tip Comenius, intitulat „Travelling around The World trough Tales” („Călătorind în jurul lumii prin intermediul poveştilor”). După ce, cu o zi înainte, vizitaseră Şcoala nr. 28, invitaţii au făcut cunoştinţă cu două poveşti autohtone – „Sarea în bucate” şi „Turtiţa fermecată”, i-au urmărit cu plăcere pe copii dansând în costume populare, au vizitat expoziţii cu ştergare şi obiecte tradiţionale şi au degustat din bucatele româneşti.

De la lansarea lui, în 2012, proiectul s-a derulat pe trei teme: Corpul uman (derulată în Italia), Animale – pornind de la „Ursul păcălit de vulpe” (în Anglia), Trecutul – „Povestea olarului” (în Turcia) şi acum a avut loc a patra, Alimentaţie – cu cele două poveşti amintite. „S-au implicat, cu tot sufletul, nu doar personalul Grădiniţei nr. 7, ci toate grădiniţele din structura noastră – nr. 45, 32 şi 26. Iar ajutorul părinţilor a fost esenţial pentru reuşita acţiunii”, declară managerul Anişoara Chebac.

Inspectorul de specialitate Loureth Oprea a precizat că, pentru copii, acest proiect reprezintă o oportunitate de a descoperi alte culturi, pentru a putea învăţa, de mici, să devenă cetăţeni europeni. Astăzi, oaspeţii vor vizita „Vatra cu dor” de la Şiviţa şi Muzeul Satului de la Gârboavele. După cum ne-a declarat Corina Ispas, coordonatoarea pentru Galaţi a proiectului, următoarele două teme, care se vor derula până în 2014, sunt Mediul înconjurător şi Science Fiction.

Citit 2153 ori Ultima modificare Vineri, 25 Octombrie 2013 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.